2021. szeptember 22., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

„Újabb lépést tettünk városunk uszodájának megépítéséért, amikor Marosvásárhelyen aláírtuk a létesítmény kivitelezési szerződését” – számolt be közösségi oldalán Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere, miután az elmúlt pénteken sor került a nem mindennapi pillanatra. Az Erdőszentgyörgy számára újabb fejlesztést hozó eseményen többek között jelen volt Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter, Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök, Kovács Levente megyei tanácsi alelnök, Manuela Pătrăşcoiu, az Országos Beruházási Társaság (CNI) igazgatója és Nistor Alexandru, a közbeszerzést megnyert Masterclass AG, EN Electric Proiect Office SRL és Costruzioni Generali Sud kivitelező vállalatok képviselője is. 

A közel 10 millió lejből megépülő uszoda a sportpálya mellett, a hamarosan felépítendő sportcsarnok közvetlen szomszédságában lesz, medencéje 25 méter hosszú, 12,5 méter széles, mélysége 1,20 és 1,80 méter közötti. 

A beruházás célja az erdőszentgyörgyi diákok számára bevezetni az állandó úszásoktatást, mivel ez a mozgásforma nagyon hatékony: az ízületek drasztikus megterhelése nélkül fejleszti a test teljes izomzatát, javítja a légzéstechnikát, illetve a vérkeringést, így növelve a szervezet ellenállóképességét. 

A másfél hónapi tervezési időt követően a szabványterv szerint az uszoda 10–12 hónap alatt készül el – derül ki a város önkormányzatának közleményéből.

Pénteken írták alá a szerződést

Fotó: Bogdan Bucşeneanu