2020. augusztus 10., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kontinensszerte összesen ötven labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést rendeznek ma és holnap, illetve hétfőn és kedden. A harmadik és negyedik játéknapon négy csapat – a Nemzetek Ligája (NL) négyes döntőjében érdekelt Portugália, Svájc, Anglia és Hollandia – ezúttal nem lép pályára. Éppen az NL bronzmérkőzése és fináléja miatt nem rendeznek mérkőzést vasárnap a kvalifikációs sorozatban (szerdán Portugália 3-1-re nyert Svájc ellen, a győztesek valamennyi gólját C. Ronaldo szerezte! – a szerk.).

A kvartett hiánya ellenére több csoportban is lesz olyan találkozók, amelyek jelentősen befolyásolhatják az első két Eb-részvételt érő pozíciót. Például az elmúlt világbajnokságról lemaradó, de ezúttal két mérkőzés után százszázalékos olaszok összecsapnak két legfőbb riválisukkal: szombaton a görögök vendégei lesznek, majd kedden a bosnyákokat fogadják.

Egy olyan meccset is lejátszanak, amelyen két százszázalékos csapat találkozik: szombaton a világbajnok franciákat a törökök fogadják. Ugyancsak a csoport első és második helyén álló csapatok rangadója lesz hétfőn a spanyol–svéd és a lengyel–izraeli összecsapás.

Magyarország szombaton 19 órától Azerbajdzsánban vendégszerepel (TV: M4 Sport), majd kedden Wales csapatát fogadja 21.45 órától (TV: M4 Sport). Románia Norvégiába látogat, a találkozót pénteken este háromnegyed 10-től játsszák (Pro TV), majd hétfőn, ugyancsak este háromnegyed 10-től (Pro TV) Málta vendége az együttes.


Osztályozó az 1. ligás szereplésért

A Hivatásos Labdarúgóliga kisorsolta az 1. ligás labdarúgó-bajnokság utolsó kiadó helyéért rendezendő osztályozós párharc műsorát. Ezen, mint ismert, az 1. liga 12. helyezettje, a Nagyszebeni Hermannstadt és a 2. liga 3. helyezettje, a Kolozsvári Universitatea csaphat össze. A sorsolás eredményeként az első találkozót Kolozsváron rendezik június 9-én, vasárnap, míg a visszavágót június 12-én, Nagyszebenben játsszák. Mindkét meccs 18 órakor kezdődik.