2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nick Heidfeld nem tartja kizártnak, hogy a Forma–2-ben edződő Mick Scumacher már idén bemutatkozik a királykategóriában, amennyiben az Alfa Romeo olasz versenyzője, Antonio Giovinazzi a tavalyinál is több hibát követ el a szezon első felében.

Michael Schumacher fiának, Micknek már voltak kiugró eredményei a kisebb géposztályokban (ezüstérmes volt az F4-es, aranyérmes az F3-as szinten), tavaly pedig az F1 közvetlen előszobájában is bemutatkozott. Bár a Forma–2-es szériában első nekifutásra nem tudott bekerülni a legjobbak közé, van még ideje a javításra.

Neve és a Ferrari támogatása révén ráadásul sokak szerint idővel mindenképp bekerül a mezőnybe. Az M4 Sport szerint ha jól teljesít az F2-ben, erre már jövőre sor kerülhet, hiszen komoly átrendeződés várható a mezőnyben, ez pedig a fiataloknak is esélyt teremhet.

A korábbi F1-es Nick Heidfeld úgy érzi, Mick adott esetben már 2020-ban bemutatkozhat a Ferrari „testvércsapatánál”, vagyis az Alfa Romeónál, amennyiben Antonio Giovinazzi nem tud javítani teljesítményén. „A Schumacher család nagyon jól tudja, mi lenne a legjobb választás Mick számára” – nyilatkozta a német Sky Sportsnak.

„Kimi (Räikkönen) már a pályafutása végén jár, Antonio pedig nem tűnt túl erősnek, szóval szerintem Micknek jó esélye van arra a versenyzői ülésre” – je-gyezte meg az Alfa Romeo kapcsán. „Engem az sem lepne meg, ha már 2020-ban ott látnánk az egyik autóban” – tette hozzá.

„Amennyiben Mick jól teljesít a Forma–2-ben, Antonio pedig még több hibát követ el, mint 2019-ben, akkor szerintem nem lenne furcsa, ha már a szezon során megkapná valamikor a lehetőséget” – magyarázta Heidfeld, aki pályafutása során több alkalommal is versenyzett az Alfa Romeo elődjének számító Saubernél (ott kezdte királykategóriás pályafutását a 2000-es évek elején, majd a BMW-s korszakban visszatért hozzájuk).