2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kutyakiállítás a Ligetben

A korábbi éveknél jóval kevesebb résztvevővel, de idén sem maradt el Románia legnagyobb kutyaszépségversenye, a 15 éve Dracula Dog Show néven megrendezésre kerülő nemzetközi ebszemle. 

A hagyományos helyszínen, a marosvásárhelyi Ligetben péntektől vasárnapig zajlott rangos rendezvényt a koronavírus-járvány miatt nem hirdették meg előzetesen a nagyközönség számára – tudtuk meg Lokodi Csaba Zsolt főszervezőtől, a Maros Megyei Ebtenyésztők Egyesületének elnökétől. 

Míg tavaly 33 országból jöttek versenyzők, idén mindössze néhány ország – Románia mellett többek között Magyar-, Francia-, Lengyelország és Bulgária – képviseltetett a szemlén összesen 420 kutyával. A különlegességek közül a kínai buldogot emelte ki a főszervező, akitől azt is megtudtuk, hogy idén a közép-ázsiai juhászkutya volt a szemlén leghangsúlyosabban jelen levő ebfajta. A legszebb versenyzők gálájára, a Best in Show műsorra a megszokott forgatókönyv szerint ezúttal is a várudvar előtti téren került sor. Az állatbarátok a gálát a Dracula Dog Show Facebook-oldalán tekinthetik meg. 

Fotó: Nagy Tibor