2020. szeptember 25., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Merkantil Bank Liga (magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokság) 2019–2020-as idényének meglepetésegyüttese, a Budafoki MTE marosszentgyörgyi származású vezetőedzője, Csizmadia Csaba sikeres őszi idényt hagyott maga mögött csapatával, hiszen az alakulattal a második helyről várta a tavaszi folytatást (az OTP Bank Ligába az első kettő jut fel), mindössze 4 pontra lemaradva az éllovas MTK mögött. 

Csizmadia – aki nemrégiben megszerezte az UEFA A-edzői oklevelet – , az őszi idényről és a téli szabadságról így mesélt a Népújságnak: 

– Nem volt könnyű az őszi idény semmilyen szempontból,  erőnlétileg és szellemileg is megviselte a játékosokat, de dicséretesen szerepeltek a mérkőzéseken. Én a szabadságom néhány napját a családom körében töltöttem, így olyan dolgokra fektettünk hangsúlyt, amelyekre az idény során nem igazán volt lehetőség időhiány miatt: például sokat pihentünk, ugyanakkor sokat szórakoztunk és szánkóztunk a lányunkkal, Larával stb., így sikerült kellőképpen feltöltődnöm családi körben a tavaszi idényre. Örvendek, hogy jó összhang alakult ki köztem és a játékosok között, de ez a komoly munkának köszönhető. Remélem, hogy tavasszal folytatjuk a sikeres őszi idénybeli szereplést (az újrakezdés félig-meddig sikerült jól, az első idei játéknapon hazai pályán ikszeltek, majd idegenben nyertek – a szerk.), arra összpontosítunk, hogy minél több pontot szerezzünk, és mindig jó játékkal örvendeztessük meg szurkolóinkat! Úgy érzem, edzőként többre vihetem, mint játékosként, legalábbis nagyon szeretném” – mondta a 35 éves szakember,  aki pályafutása során hátvédként többek közt a Ferencváros, a Lombard Pápa, az osztrák Mattersburg és a horvát Slaven Belupo együtteseiben is bizonyított. 

„Csizi” és családja a budafoki pályán


Eredményjelző

Labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II:

* 22. forduló: MTK Budapest – Dorogi FC 2-1, Vasas FC – Békéscsaba 1912 Előre 0-0, Budafoki MTE – Aqvital FC Csákvár 1-1, Gyirmót FC Győr – BFC Siófok 1-3, Szombathelyi Haladás – Szeged-Csanád Grosics 0-0, Kazincbarcika – FC Ajka 1-1, Nyíregyháza Spartacus FC – Soroksár SC 3-5, Duna Aszfalt TLC – WKW ETO FC Győr 0-2, Vác FC – Budaörs 0-1;

* 23. forduló: WKW ETO FC Győr – BFC Siófok 1-2, FC Ajka – Vasas FC 2-3, Szeged-Csanád Grosics – Gyirmót FC Győr 0-0, Soroksár SC – MTK Budapest 3-4, Szolnoki MÁV FC – Szombathelyi Haladás 0-0, Budaörs – Budafoki MTE 0-1, Dorogi FC – Vác FC 0-0, Békéscsaba 1912 Előre – Nyíregyháza Spartacus FC 2-2, Duna Aszfalt TLC – Kazincbarcika 2-2.

Az élcsoport: 1. MTK Budapest 52 pont/22 mérkőzés, 2. Budafoki MTE 46/22, 3. BFC Siófok 39/21.

A góllövőlistát vezető Feczesin a Vasashoz szerződött

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert az Újpesttől a másodosztályú Vasashoz igazolt. A 33 esztendős támadó három és fél éves szerződést kötött az együttessel. Feczesin utánpótlás-játékosként 1999 és 2001 között már erősítette a Vasast.
A csatár a magyar élvonalban 169, míg a válogatottban 12 mérkőzésen lépett pályára. Ősszel az Újpestnél játszott, az ott 12 találkozón szerzett nyolc góljával vezette az élvonal góllövőlistáját. Teljesítménye elismeréseként 2019 novemberében – nyolcévi szünet után – a nemzeti együttesben is szerepelt, méghozzá a Puskás Aréna avatómérkőzésén.