2021. május 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) vezetői pénteken bemutatták a sajtónak az új magyar szurkolói márkát, a „Magyarock”-at, amellyel az együvé tartozást szeretnék kifejezni, és a 16-35 éves korosztályt igyekeznek megcélozni.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Kulcsár Krisztián (b) és a MOB főtitikára, Vékássy Bálint az új magyar szurkolói márka, a Magyarock bemutatóján. Fotó: MTI/Illyés Tibor


A MOB elnöke emlékeztetett rá, hogy az eredeti tervek szerint ezen a napon kezdődött volna a tokiói nyári olimpia, amelyet a koronavírus-járvány miatt egy évvel el kellett halasztani. „Ez a nap így nem túl örömteli, mi azonban évek múlva is szeretnénk jó érzésekkel visszagondolni 2020. július 24-ére, ezért időzítettük mára a Magyarock szurkolói márka bemutatását” – indokolta Kulcsár Krisztián az időpontválasztást, majd hozzátette, azt szeretnék elérni, hogy a magyar emberek érezzék magukénak, és érzelmileg támogassák a magyar olimpiai csapatot. 

A MOB főtitkára, Vékássy Bálint elmondta, a korábbi olimpiákon irigykedve látta, hogy más nemzetek képviselőit milyen könnyű azonosítani, példaként a gall kakasos franciákat, a narancssárgába öltözött hollandokat és a juharleveles kanadaiakat említette. „A riói olimpián a magyar szurkolók a világoszöld pólójukkal már kiviláglottak a tömegből – fűzte hozzá, utalva arra, hogy a jövőben is ezzel a színnel szeretnék a magyarokat azonosítani.  – Nem tudunk a sportnál jobb dolgot mondani, amivel a magyarok együvé tartozását ki lehetne fejezni, azt, hogy párt- és klubpreferenciák nélkül a magyar sportolók sikeréért szurkolnak” – jelentette ki a főtitkár, aki ezzel magyarázta, miért a „Mi vagyunk” lett az új brand szlogenje. Hozzátette, az új márkával nemcsak azokat célozzák meg, akik a sportrajongók táborába tartoznak, ezért az online térben – honlappal, Facebook-, Instagram- és YouTube-megjelenéssel – indították el kampányukat.

A szurkolói ruházatot ősszel kezdik el árulni.