2020. október 30., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Utolsó meccsét is elvesztette a magyar férfi vízilabda-válogatott az írországi Dublinban rendezett olimpiai felkészülési tornán. A Kemény Dénes irányította együttes 11-8-ra maradt alul Horvátországgal szemben.

• Győzelemmel zárta a labdarúgó Szuperkupa-döntő előtti felkészülési meccsek sorozatát a Kolozsvári CFR. A Gépész utcaiak az amatőr Pinsgau ellen nyertek 2-0-ra. A gólszerzők: Nicoară és Rui Pedro.

• Sorozatban a negyedik vereséget szenvedte el felkészülési mérkőzésen a Dinamo Bukarest labdarúgócsapat. A fővárosiak az orosz Kuban Krasznodartól kaptak ki 1-0-ra. A Dinamo ezen a nyáron kilenc barátságos meccset játszott, ebből kétszer nyert, egyszer ikszelt és hatszor kikapott.

• Utolsó meccsét is elvesztette a magyar férfi vízilabda-válogatott az írországi Dublinban rendezett olimpiai felkészülési tornán. A Kemény Dénes irányította együttes 11-8-ra maradt alul Horvátországgal szemben.

• A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik mérkőzésén is kikapott az amerikaiktól a tengerentúlon. Ezúttal 9-4-re diadalmaskodott az Egyesült Államok csapata. A magyarok jobban kezdtek, mint az előző három meccsen, az első negyed végén még vezettek 2-1-re, és szünetben is csak egygólos volt a hátrányuk. A harmadik negyedben azonban az amerikaiak öt gólt dobtak és csak egyet kaptak, s ezzel el is intézték a találkozót.

• A Magyar Olimpiai Bizottság lezárta az olimpiai kvalifikációt, véglegessé vált, hogy 159 magyar versenyző vehet majd részt a július 27-én kezdődő játékokon. A magyar csapatot 96 férfi és 63 női sportoló alkotja. A magyar küldöttség száma már véglegesnek nevezhető, ám a névsor még nem teljes, mivel a férfi-kézilabdaválogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos tegnap jelölte ki utazó csapatát. A névsort ma hozza nyilvánosságra a sportági szövetség.

• Magyar résztvevője is lesz az első 24 órás kajakversenynek Finnországban. Petri Tamás is ott lesz a mezőnyben a június 30-án Lahtiban, a Joutjarvi-tavon rajtoló Midnight Ultra Maraton elnevezésű 24 órás kajakversenyen. A magyar sportoló 2011-ben Szolnokon megdöntötte a 24 órás állóvizes kajakozás világcsúcsát, ugyanis 23 óra alatt 250 kilométert evezett. Most 260 kilométer teljesítését tűzte ki célul.

• Kovács Ervin nyerte a Hard Enduro Competition 2012 néven Nagyszebenben tartott terepmotoros versenyt a PRO kategóriában. A győztes csaknem egy órával jobb időeredményt ért el, mint a második Rienk Tuinstra és a harmadik Martin Freinamdemetz. Összesen 88-an iratkoztak be a futamra, de közülük csak 60-nak sikerült teljesíteni a távot a nehéz pálya és műszaki problémák miatt. A HOBBY kategóriában Bogdan Buţiu lett az első.

• Felébredt a kómából a Marussia Forma–1-es istálló spanyol tesztversenyzője. Maria de Villota fél szeme világát vesztette egy múlt héten történt balesetben, és állapota sokáig válságos volt.

• Ismét Roger Federer vezeti a férfi teniszezők világranglistáját. A svájci játékos a wimbledoni tornán aratott diadalával került újra az élre. Az eddigi világelső, Novak Djokovic éppen Federertől kapott ki az elődöntőben, azonban a svájci játékosnak a döntőt is meg kellett nyernie ahhoz, hogy újra átvegye a vezetést. Ez sikerült is neki az Andy Murray ellenében aratott diadalával.

• Egyest kapott románból az érettségin az U19-es labdarúgó-válogatott játékosa. Leonard Manole már korábban elhíresült fegyelmezetlen viselkedéséről, amellyel szégyenbe hozta csapatát egy spanyolországi tornán. Most tovább rontotta hírnevét azzal, hogy a létező legkisebb jegyet kapta a román érettségi vizsgán, a francia vizsgára pedig el se ment. Egyébként történelemdolgozatára 5-öst kapott, a földrajzvizsgát pedig 7-essel tudta le.