2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kedden délelőtt lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, Nyárádgálfalván egy idős férfi lakása gyúlt meg, a tűzoltók megérkezésekor a tulajdonos már halott volt.

Az áldozat egyik rokonát a szomszédok délelőtt 10 óra táján értesítették, amikor füstöt észleltek az épület körül. Azonnál riasztották a helyi önkéntes tűzoltókat is, majd a 112-es egységes hívószámon is jelentették az esetet. A helyszínre a nyárádszeredai önkéntes és hivatásos, az ákosfalvi önkéntes és marosvásárhelyi hivatásos tűzoltókat indították, de addigra a helyiek már eloltották a tüzet.

A szerencsétlenség egy összeeszkabált elektromos szerkezet meghibásodása miatt következhetett be – tudtuk meg Német Zsolttól, a helyi önkéntes tűzoltóegység vezetőjétől. A tűz vélhetően valamikor éjszaka keletkezhetett, kiégett az illető helyiség, de oxigén hiányában a lángok nem tudtak átterjedni más helyiségre vagy az épület egészére, viszont teljesen el sem aludtak, mert amikor az ajtót betörték, akkor ismét fellángolt a tűz, de pillanatok alatt el tudták oltani. Az áldozatot az ágy mellett találták a padlón, megégett tetemét a marosvásárhelyi kórbonctani intézetbe szállították, hogy megállapítsák a halál okát (füstmérgezés vagy égési sérülések). A 81 éves M. A. egyedül élt, de a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem volt ágyhozkötött, kissé nehézkes volt a mozgása, de még az azelőtti napon is az üzletben járt vásárolni – mondta el a parancsnok.

A helyiség teljesen kiégett, de a tűz nem terjedt ki az épület egészére

Fotó: Kacsó István