2021. január 26., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Virtuális hagyományaink

A Hagyományok Háza pályázatot hirdet online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére. A benyújtási határidő: április 15.

A Hagyományok Háza „Ti megálmodjátok, mi segítünk megvalósítani!” jelmondattal – online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére – tesz közzé pályázati felhívást. A tender kiíróinak szándéka szerint a jelen embert próbáló időszak lehetőséget nyújthat korábbi ötletek megvalósítására, asztalfiókban heverő tervek kidolgozására, amelyek végleges formába öntésében az intézmény partnerként vehet részt. A pályázat egyedi lehetőséget biztosít táncosoknak, oktatóknak, zenészeknek és kézműveseknek kreativitásuk bizonyítására. 


A felhívás szerves folytatása a Hagyományok Háza két évtizedes törekvéseinek. Munkatársai hisznek abban, hogy a néptánc, a népzene, a népi kézművesség megtartó erőt jelent a nehéz időkben mindenki számára. Jóllehet a művészeti ágakban különösen fontos a személyes kapcsolat, napjaink digitális eszköztára áthidalhatja a távolságot és a bezártságot. A kezdeményezők szerint a népművészet így sohasem látott mértékben költözhet be otthonainkba, tanulhatunk táncot, interaktív módon sajátíthatunk el néprajzi, népzenei ismereteket, koncertekre juthatunk el a világhálón keresztül. Az időt kihasználva, népi hangszereken tanulhatunk meg játszani, vagy – kísérletezőkedvünk szerint – megismerhetünk kézművestechnikákat.

A digitális tudásmegosztásba a népművészet terén tevékenykedő néptánc- és népzenei előadóművészeket és tanárokat, kézműves oktatókat és alkotókat kívánják bevonni; a jelentkezőktől broadcast minőségű interaktív, digitális, audiovizuális segédanyagok részletes, írásos kidolgozását várják. A Kárpát-medencéből és a diaszpórából érkező pályázatokat a Hagyományok Háza szakemberei értékelik és bírálják el, a nyertes pályázatokért az intézmény tekintélyes összeget fizet. A tervek megvalósítását az intézmény saját eszközeivel is segíti.

Pályázati határidő: 2020. április 15., éjfél

Információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/virtualishagyomanyaink