2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Magabiztosan győzött Csíkfalva a 16. fordulóból elmaradt mérkőzésen Székelybere vendégeként, s ezzel ötpontosra növelte előnyét a 6. liga élén, azonban a bajnoki cím még nem dőlt el.

A csíkfalviak egy könnyed győzelem tudatában lazábban vették a játékot, az alsóházban tartózkodó, de az utóbbi időben javuló formát mutató berei csapat viszont mindent kibekkelt, így elmaradt a gólzápor, csak az égi áldás hagyott nyomokat a pályán.

A vendégek mindenképp egy gyors gól után szaladtak, de a hazaiak kapusa, Duca hárította Csoma A. és Kovács lövését, Márton kapura törését pedig megállította. Kovács beadását Novák közelről a kapu fölé küldte, majd Márton küldte a labdát a kapu mellé 12 méterről, aztán Csoma F. is pontatlankodott, így a 28. percig kellett várni az első gólra, amikor a Márton buktatásáért ítélt büntetőt Csoma F. értékesítette (0-1). Bere hamar egyenlíthetett volna, de az egyedül kapura törő Andrási is melléküldte. A csíkfalviak sem vettek vissza a sebességből, azonban Márton beadását Kiss közelről a kapu fölé küldte, majd Kovács is a léc fölé fejelte Csoma A. beívelt labdáját. A hajrát nehezen bíró bereiek hálója a szünet előtt ismét megzörrent, Csoma F. sarokrúgása Nagyról a kapuba pattant (0-2).

A második félidőt is a csíkfalviak uralták, de a játékra rányomta bélyegét, hogy a zivatar miatt feltelt vízzel a pálya, és az áramszünet miatt az esti mérkőzést megvilágítás nélkül kellett lejátszani. Így a bereiek visszavonultak saját térfelükre, de a vendégek is „visszakapcsoltak”, azonban nem elégedtek meg ezzel az előnnyel. Az újrakezdést követően ismét Márton került helyzetbe, de 5 méteres lövését szögletre mentették a védők, a sarokrúgás nyomán viszont Pap a felső lécet találta el, majd egy Duca által elejtett labdát Gál a kapu fölé célzott. A hazaiak csupán egy távoli lövéssel tudtak válaszolni, majd tovább folytatódott a csíkfalvi ostrom, ám Duca mentett az egyedül maradt Márton elől, majd Novák küldte kapu mellé a labdát két méterről, Gáspár 20 méteres lövését pedig elcsípte Duca. A 70. percben azonban ő is tehetetlen volt: Csoma A. 20 méteres szabadrúgásból a sorfal fölött az alsó hosszú sarokba küldte a játékszert (0-3). A következő percekben a csíkfalviak még elsütöttek két lövést, de Nagy labdájánál Duca jelen volt, majd Gáspár pontatlankodott, a végére pedig mindkét csapat letette a „fegyvert”.

Ezzel Csíkfalva öt pontra növelte előnyét a tabella élén Somosddal szemben, de ezzel még nem dőlt el a bajnoki cím, hiszen a hátralevő négy fordulóban még két kemény ellenféllel kell szembenéznie a felső-nyárádmenti csapatnak: Jeddre kell utaznia, majd saját pályán fogadja címvédésért küzdő Somosdot, de Mezőpaniton és Sáromberkén is túl kell lépnie (a Mezőpanit elleni erőpróbát időközben sikerrel letudták – a szerk.).

 Fotó: Gligor Róbert-László

Jegyzőkönyv

Maros megyei labdrúgó 6. liga: Székelyberei Székelybere – Csíkfalvi Millennium 0-3 (0-2)
Nyárádszereda, mintegy 50 néző. Vezette: Matei Radu, Chiorean Dragoş, Mureşan Călin. Ellenőr: Raţiu Petru (mindannyian Marosvásárhelyről).
Gólok: Csoma F. (28.), Nagy (43., öngól), Csoma A. (70.)
Székelybere: Duca, Nagy, Morar, Szász (62. Bokor), Moldovan, Eşanu, Szűcs, Molnár, Andrási (46. Fülöp), Vadadi (69. Lupu), Frunza (46. Nagy-Keresztesi)
Csíkfalva: Dávid, Fazakas, Márton (71. Veres), Kiss, Novák (71. Nagy), Kovács (77. Farkas), Pap, Csoma A (54. Gáspár), Simon, Csoma F., Gál.

Eredményjelző

* 1. liga, alsóházi rájátszás, 12. forduló: Nagyszebeni Hermann-stadt – FC Botoşani 0-2. Az állás: 1. Bukaresti Dinamo 41 pont, ...3. FC Botoşani 38, ...6. Nagyszebeni Hermannstadt 24.
* 2. liga, 36. forduló: Petrolul Ploieşti – Temesvári ACS Poli 1-0, Kolozsvári Universitatea – Sportul Snagov 1-0. Az állás: 1. Chindia Târgovişte 82 pont, 2. Academica Clinceni 81, 3. Kolozsvári Universitatea 76, 4. Petrolul Ploieşti 74, 5. Sportul Snagov 67, ...18. Temesvári ACS Poli 29.
* 4. liga, 19. forduló: Magyaró – Kerelő 5-1, Görgénysóakna – Mezőceked 13-1, Küküllődombó – Mezőzáh 3-0, Kerelőszentpál – Gernyeszeg 4-0, Radnót II – Marosvásárhelyi MSE II 3-2. Az élcsoport: 1. Radnót II 42 pont/18 mérkőzés (78-38), 2. Magyaró 42/17 (65-26), 3. Mezőceked 32.
* 5. liga, Északi csoport, 16. forduló: Marosfelfalu – Nyárádremete 0-3, Mezőkirályfalva – Köhér 2-8, Lövér – Szászrégeni Înfrăţirea 1-1, Alsóidecs – Galambod 6-1. Az élcsoport: 1. Nyárádremete 32 pont, 2. Köhér 28, 3. Szászrégeni Înfrăţirea 26.
* 5. liga, Déli csoport, 16. forduló: Mezőtóhát – Balavásár 3-2, Hadrév – Mezőgerebenes 2-2, Magyarsáros – Marosludas II 2-0. Az élcsoport: 1. Harasztkerék 33 pont, 2. Magyarsáros 29, 3. Balavásár 25.