2019. december 14., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A rendezvény közel félszáz programpontjában borudvar, vásár, gyermekfoglalkozások, koncertek szerepelnek: fellép többek között a Zanzibár (augusztus 2., péntek 22 óra), a Tankcsapda (augusztus 3., szombat, 22 óra), a Kowalsky meg a Vega (augusztus 4., vasárnap, 22 óra). További programpontok:

IV. Táncol a Nyárádmente néptánctalálkozó

Augusztus 2-án, pénteken 16.30 órai kezdettel tartják meg Nyárádszereda főterén a 4. alkalommal megszervezett Táncol a Nyárádmente néptánctalálkozót. A rendezvény záróakkordjaként a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és a Bekecs Néptáncegyüttes közös folklórműsort mutat be a nagyszínpadon. A talpalávalót Moldován Horváth István és zenekara, valamint Füzesi Nándor és zenekara húzza.

Mátyás király igazságai

Augusztus 3-án, szombaton 17 órakor a Bekecs Néptáncegyüttes a Mátyás király igazságai című táncjátékot mutatja be a nyárádszeredai művelődési házban Ivácson László rendezésében. A produkció hat Mátyás király-mesére épül: Mátyás királlyá választása, Mátyás király rózsát nyíló ostornyele, Mátyás király és a gömöri urak, Mátyás kovács, Mátyás király és a kolozsvári bíró, Mátyás király lopni megy. A belépés ingyenes.

Augusztusi gyereknap

Idén a Nyárádmente fesztivál szervezői színes gyermekprogrammal is készülnek. Augusztus 4-én, vasárnap délelőtt 10 órától az ifjúsági udvarban kézműves-foglalkozásokra kerül sor, délután a Deák Farkas Általános Iskola kórusai, valamint diákjai szórakoztatják a közönséget, 17 órától pedig a Póra Zoli & Stone Hill zenekar igazi kölyökbulit varázsol. A rendezvény teljes programja a www.nyaradmentefesztival.ro honlapon tekinthető meg.