2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Marosoroszfalu váratlanul gyenge játékkal rukkolt elő szombaton délelőtt Marosvásárhelyen, a meggyesfalvi pályán, kiütéses vereség lett a vége.

Fölöslegesen tartott ettől a mérkőzéstől az MSE: a Marosoroszfalu váratlanul gyenge játékkal rukkolt elő szombaton délelőtt Marosvásárhelyen, a meggyesfalvi pályán. Kiütéses vereség lett a vége.

Már a 2. percben vezettek a házigazdák, ráadásul nem is első helyzetükből találtak be. Ruja közvetlenül a középkezdés után elügyetlenkedett egy lehetőséget, de a másodiknál már nem hibázott (1-0). A gól magabiztosságot kölcsönzött a hazai csapat játékosainak, akik bár ritkán jutottak el ellenfelük kapujához a következő 20 percben, mégis távol tudták tartani kapujuktól a vendégeket. Amikor viszont eljutottak a Farkas őrizte célterülethez, nem szalasztották el az alkalmat, hogy újra zörgessenek. Húsz perc múltán a mérkőzés elején ügyeskedő Ruja lapos bal oldali visszagurítására Lengyel úgy fordult rá, hogy Farkast teljesen megtévesztve a kapu jobb alsó sarkába célozhatott, a portás pedig mozdulatlanul volt kénytelen szemlélni, ahogy a labda a hálóba gurul (2-0). Majd kevéssel később Szőkét játszották tisztára a társak, aki jobbal bekotorta a játékszert a hálóba (3-0).

Szünet után kissé felengedtek az MSE játékosai, amit ki is használt Marosoroszfalu: a második félidő első tíz percén belül jártunk, amikor a vendégek könnyedén átjátszották a hazaiak védelmét, és Sand révén odaszúrtak (3-1). Nem sokkal később a már sárga lapos Ruját utolsó emberként Dunca lerántotta, a szabálytalanságot azonban a játékvezető nem torolta meg: sípja néma maradt. Az eset mégsem maradt következmények nélkül, hiszen a két futballista szavakban folytatta a „különmeccset”, s egy következő belemenésnél hangosabbá vált a szópárbaj. Chertes Iulian ekkor vette elő a sárga lapot, s bár mindketten megkapták a figyelmeztetést, a konfliktusból az MSE jött ki rosszabbul, hiszen Rujának ez a második cédulája volt, így mehetett zuhanyozni.

Ez volt az a pillanata a mérkőzésnek, amikor minden megfordulhatott volna. Néhány marosoroszfalui támadás, keményebb belemenések, ádáz védekező játék a házigazdáktól – ezt láttuk néhány percig. Aztán Szőke ragyogóan indította Moldovan Liviut, az MSE jobb halfja pedig kapásból kilőtte a hosszú sarkot (4-1). A gól nagymértékben lehűtötte a kedélyeket, majd jött Crişan bombalövése, és az újabb találat (5-1). A vendégek kapust cseréltek, de Pintea sem tudta érintetlenül megőrizni a hálóját: az újabb gólról Lengyel gondoskodott, aki megforgatott három védőt, majd a pótkapust is átverve beállította a végeredményt (6-1).

Maros megyei 4. ligás labdarúgó-bajnokság, 23. forduló: Marosvásárhelyi MSE 08 – Marosoroszfalui Mureşul 6-1 (3-0). Vezette: Chertes Iulian, Nemeş Dan, Gaşpar Vlăduţ. Megfigyelő: Orosfăian Ioan. Gólok: Ruja (2.), Lengyel (23., 75.), Szőke (31.), Moldovan Liviu (65.), Crişan (70.), illetve Sand (52.).

* MSE: Vaida – Puji (80. Keresztúri), Császár, Coman, Bucur, Moldovan Liviu, Szőke, Popovici (38. Sebestyén, 85. Mircia), Crişan (88. Havadtői), Lengyel, Ruja.

* Marosoroszfalu: Farkas (70. Pintea) – Dunca, Ujică Bogdan, Sabău (52. Ujică Liviu), Moldovan Andrei, Varodi, Roca, Pop Florin (83. Măndănac Septimiu), Balázs, Ilovan, Sand (70. Cocăşel).

Sárga lap: Ruja (2), illetve Dunca.

Piros lap: Ruja.

* A 4. ligás labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának eredményei: Erdőszentgyörgy – Marosludas 0-10, Marosvásárhelyi Gaz Metan – Nagysármás 2-0, Nyárádszereda – Gernyeszeg 7-0, Szováta – Marosvásárhelyi FCM II 0-3, Radnót – Mezőméhes 5-0, Marosvásárhelyi MSE 08 – Marosoroszfalu 3-0 6-1.