2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kiesett az élvonalból, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában. A Haladás legutóbb 2002-ben búcsúzott az első osztálytól, 2008 óta volt tagja az NB I-nek.

A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.

Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

A szombathelyi Tamás László (b) és Ivanov Galin a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás mérkőzés végén a mezőkövesdi városi stadionban
2019. május 11-én. A sereghajtó Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott, így kiesett az élvonalból.
MTI/Czeglédi Zsolt


Ki lesz a másik búcsúzó, ki végez harmadikként?

Az utolsó fordulóban dől el, melyik csapat végez a harmadik helyen a labdarúgó OTP Bank Ligában, mivel a 32. fordulóban úgy alakultak az eredmények, hogy a Debrecen, az Újpest és a Budapest Honvéd két ponton belül van egymáshoz képest.

A Debrecen a szombat esti zárómérkőzésen kikapott a már bajnok Ferencvárostól, míg az Újpest korábban ugyancsak alulmaradt a Puskás Akadémiával szemben, a Honvéd pedig gólzáporos mérkőzésen döntetlent játszott a Diósgyőrrel.

Utóbbi együttes egy ponttal elmozdult a kiesőhelyről, ugyanakkor az MTK Budapest – amely Székesfehérváron kikapott – visszacsúszott a 11. pozícióba.

A Szombathelyi Haladás a mezőkövesdi vereségével búcsúzik az élvonaltól, a Paksnak és a Puskás Akadémiának viszont ettől már nem kell tartania. A jövő vasárnapi utolsó játéknapon az MTK, a DVTK és a Kisvárda küzd még a bennmaradásért.

OTP Bank Liga, 32. forduló: Újpest FC – Puskás Akadémia FC 0-1, Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 4-4, MOL Vidi FC – MTK Budapest 4-2, Mezőkövesd Zsóry FC – Szombathelyi Haladás 1-0, Paksi FC – Kisvárda Master Good 1-0, Ferencváros – Debreceni VSC 2-1.