2021. október 17., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Czirjék Imre harcói autószerelő: – Sok teendő lenne a községben, de én azt szeretném, ha megjavítanák és újraaszfaltoznák az utakat. Mezőpanit és Kövesd között leaszfaltozták ugyan az utat, de gyenge munkát végeztek és hamar tönkrement a burkolat. Szeretném, ha a buszmegállók környékét is rendeznék. Harcón elkelne a nagyobb közbiztonság.

 

Nagy Andrea mezőpaniti tanítónő: – Ahhoz, hogy változás következzen be, elsősorban az embereknek kell megváltozniuk. A Pro Pambus Egyesület tagja vagyok, játszóteret létesítettünk, azt is tönkretették, mindegyre javítani kell. Úgy gondolom, hogy az iskolának egy tanösvényre volna szüksége, a falut kellene szépíteni, a parkokat felújítani. Reméljük, a fiatalok meghozzák a változást.

 

Sikó Enikő mezőpaniti óvónő: – Úgy értékelem, hogy nagyon jó a szülők és az óvoda kapcsolata, ebből fakadóan az eredményeink is jók. Községszinten az utak rendben vannak, Panitban azonban elkelne egy nagyobb kultúrotthon. S ha ez nem kivitelezhető, akkor jobb műszaki felszereltség, öltöző kellene, hiszen ez feltétlenül szükséges a rendezvények lebonyolításához.

 

Barabási Annamária mezőpaniti óvónő: – A községnek nagyon nagy szüksége lenne a víz- és a csatornahálózat kiépítésére. Ez sokat lendítene az életminőségen. Ami a közvetlen környezetemet illeti, elmondhatom, hogy az óvodát folyamatosan díszítgetjük, a szülők és az óvoda kapcsolata nagyon jó. Van napközink, nagy az igény rá, a létszám folyamatosan nő.

 

Pásztor Sándor csittszentiváni nyugdíjas: – Elsősorban a víz- és csatornahálózatra volna szükség. De főleg a csatornára, hiszen víz a kútban is van. Jó lenne, ha nagyobb lenne a közbiztonság, hiszen a mezőről mindent ellopnak. Csak úgy marad meg a termés, ha őriztetik. Különben elégedettek vagyunk a faluval, nagyon szépen fejlődik, az emberek nagyon igyekeznek széppé tenni a környezetüket.