2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Farkas Eszter, Makfalva: – Elmondhatom, hogy az utóbbi évek során településünk csak fejlődött, néhány apró lépéssel közelebb került a civilizációhoz. Gáz ég a kályhában, víz folyik a csapból, és ha jól tudom, nemsokára bekötnek a csatornarendszerbe is. A központbeli játszópark is nemcsak szépíti a falut, hanem hasznos is.

 

Demeter Erzsike, Makfalva: – A falu végén lakunk, az 527. szám alatt. A fertályban szinte mindennap találok napszámosmunkát, főleg idős családoknál, egyedül élőknél. Az biztos, hogy fejlődött a falu, de azért elmondanám, hogy a polgármester velünk egy kissé szebben, türelmesebben kellene beszéljen a hivatalban. Ha nem értünk valamit, magyarázza meg. Én például két hónapon át dolgoztam Magyarországon, ezért nem kapok szociális segélyt, isten őrizzen, ha kórházba kerülök, mindent ki kell fizessek.

 

Kendi Judit, Hármasfalu: – Inkább Szentistván településről beszélnék. Javult a közvilágítás, folyamatban van a csatornahálózat kiépítése, az óvoda mögött játszótér épül, az iskola előtt park. Ezek szerintem mind civilizációs értékek. Sok más megvalósítás is emlékeztetni fog jelenlegi polgármesterünkre.

 

Gáll Elek, Hármasfalu: A helyi önkormányzat a polgármester irányításával egyértelműen a fejlődés útjára vezette a falut. De ahhoz, hogy a víz bevezetése teljes legyen községszinten, Csokfalván még nyolc családhoz kellene bevezetni. Mielőbb hozzá kellene járuljanak, hogy azok a családok is használhassák a vezetékes vizet.