2020. június 1., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Újabb győzelmet könyvelhetett el

a Marosvásárhelyi CSM férfikosárlabda-csapata a bajnokság középszakaszának Kék csoportjában. Bár a csapat már régen bebiztosította az első helyét a csoportban, és az idény végéig elveszítette a Voluntari-ra igazolt legjobbját, Goran Martinićet, a csoport sereghajtója otthonában illett győzni. Persze, hol van ez a húszpontos siker az alapszakasz 39 és 58 pontos győzelmeitől...

Az első néhány perc után a CSM 9-0-s sorozattal szerzett nagyobb előnyt, ezt azonban a nagyszünetig a bukarestiek ledolgozták. A harmadik harmadban erősített rá aztán ismét a marosvásárhelyi csapat, és a negyedikben alakította ki az addigi legnagyobb előnyt, egyben a végső különbséget jelentő húsz pontot.

Ami feltűnő, hogy az utóbbi időben nem mennek a távoli dobások a marosvásárhelyieknek, mintha távozásával Martinić a többiek dobóképességét is magával vitte volna. Ezen a meccsen is csak négyből egy kísérlet hullott be a gyűrűbe, palánk alatt azonban érvényesült a marosvásárhelyi fölény, nemcsak az 57%-os dobóteljesítménnyel, de a lepattanók csatájának megnyerésével is (36-45). Az pedig, hogy nagyon-nagyon soknak számító, 18 eladott labdát jegyeztek fel a statisztikusok a marosvásárhelyi csapat neve mellé, az összpontosítás hiányát jelzi, ami összefügg a motiváció hiányával is, hiszen most már szinte csak muszájból játsszák a meccseket, valódi tét nélkül.

Ilyen mérkőzésből pedig még van néhány. Mindjárt szombaton az első, amikor a CSM a Zsilvásárhely csapatát fogadja a Ligetben.


Jegyzőkönyv

Férfikosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, Kék csoport, 7. forduló: Bukaresti Rapid – Marosvásárhelyi CSM 65:85 (13-22, 23-14, 10-24, 19-25)

Bukarest, Rapid-csarnok. Vezette: Sabina Popa (Bukarest), Andrei Vizitiu (Bukarest), Alexandra Popa (Bukarest). Ellenőr: Romi Stănciulescu (Bukarest).

Rapid: Hope 24 pont (3), A. Gheorghe 12, Arion 8, Kragulj 5 (1), Avramescu 4, Manolescu 4, Zarojanu 3 (1), Dumitrescu 3, Sandu 2, Costea.

VSK: Sánta 16, Borşa 16 (2), Şolopa 15, Steff 10, Kilyén 10, Kalve 9 (1), Engi-Rosenfeld 9 (1), Şteţca, Szilveszter. 


Eredményjelző

A férfikosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának 7. fordulójában a következő eredmények születtek:

* Piros csoport: Temesvári SCM – Nagyváradi CSM 83:90, SCM U Craiova – Kolozsvári U-BT 69:95, BCM U FC Argeş Piteşti – Nagyszebeni CSU március 27-én.

* Sárga csoport: Galaci Phoenix – Medgyesi CSM 80:56, CSO Voluntari – Bukaresti Dinamo 80:70, Konstancai Athletic – Bukaresti Steaua 48:82.

* Kék csoport: Bukaresti Rapid – Marosvásárhelyi VSK 65:85, CSM Focşani – Máramarosszigeti CSM 98:83, Csíkszeredai VSKC – Zsilvásárhelyi CSM 90:76.