2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

2010-ben agydaganatot fedeztek fel a 16 éves Varga Zoltánnál. Mivel a műtétet biztonságosan külföldön végezhették el, a szülei nagyszabású gyűjtést kezdeményeztek, amelybe civil szervezetek, cégek, magánszemélyek, intézmények is bekapcsolódtak. Sikerült a megfelelő összeget összegyűjteni, s így Hannoverben sikeresen elvégezhették a beavatkozást, amelynek köszönhetően megmentették a fiatal életét. Jelenleg utókezelésen van, a teljes felépülés félévet is eltarthat.

2010-ben agydaganatot fedeztek fel a 16 éves Varga Zoltánnál. Mivel a műtétet biztonságosan külföldön végezhették el, a szülei nagyszabású gyűjtést kezdeményeztek, amelybe civil szervezetek, cégek, magánszemélyek, intézmények is bekapcsolódtak. Sikerült a megfelelő összeget összegyűjteni, s így Hannoverben sikeresen elvégezhették a beavatkozást, amelynek köszönhetően megmentették a fiatal életét. Jelenleg utókezelésen van, a teljes felépülés félévet is eltarthat. Zoltán édesanyja a következő közleményt juttatta el lapunkhoz:

– Szeretném hálámat kifejezni mindazoknak, akik adományoztak a fiam operációjára. Higgyék el, tudom milyen nehéz elvenni egy keveset is magunktól. Nem lenne elég, ha milliószor mondanám is el, hogy KÖSZÖNÖM. A tudat, hogy aki segített, tiszta szívből és jó szándékkal tette, csillapítja lelkiismeretem, talán elképzelték, hogy saját gyerekük vagy unokájuk is lehetne hasonló helyzetben. Mint anya nem tudtam tétlenül várni, bátorság és alázat kellett ahhoz, hogy elinduljak ezen az úton. Hittem és hiszem, hogy olyan emberek hallották meg a segélykérésem, akik akartak és tudtak is segíteni. Példaértékű volt az a hozzáállás, amellyel sokan 50 lejtől több ezer euróig adományoztak, és tudom, hogy az üzletekbe és máshova kihelyezett perselyekbe tett aprópénzzel is ugyanolyan jó szándékkal és akarattal álltak ügyünk mellé, mint azok, akiknek lehetősége volt nagyobb összeggel támogatni a műtétet. A szeretet és a segítőszándék értéke határtalan, mint ahogy az a köszönet is, amelyet továbbítok azok felé, akik mellénk álltak.

Köszönöm, hogy együtt éreztek velünk és adományoztak. Az összefogásnál felemelőbb érzés nincs.

Varga Margit