2021. május 16., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel bejutott a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, miután házigazdaként 39-30-ra nyert az északmacedón Vardar Szkopje ellen a nyolcaddöntő csütörtöki visszavágóján.

A párharc első mérkőzését egy héttel korábban 41-27-re nyerte meg idegenben a Veszprém, amely a legjobb nyolc között a francia HBC Nantes együttesével találkozik május 12-én és 19-én.

A 14 gólos veszprémi sikerrel zárult első meccs miatt a visszavágó sokáig egy jó iramú felkészülési mérkőzésre hasonlított. A csapatok nem védekeztek keményen, alig szabálytalankodtak, és szinte minden támadást góllal fejeztek be.

Az első negyedórában két 3-0-s sorozatot is produkált a Veszprém (9-6), amelynek vezetőedzője, David Davis egyszerre öt játékosát is lecserélte, hogy mindenki lehetőséget kaphasson. A szerb Petar Nanadic remekül irányította csapatát, a beállóknak és az átlövőknek is több tiszta lövőhelyzetet teremtett, és mivel ők kihasználták a ziccereket, a szünetben 20-15-re vezettek.

A második félidőben a Vardar játékán már meglátszott a tétnélküliségen kívül az is, hogy autóbusszal tette meg a több mint 900 kilométeres utat Veszprémig. A hazaiak előnye egy 4-1-es sorozattal tovább nőtt, a meccs kétharmadánál már tíz gól volt a két együttes között. Az északmacedónok egy 5-1-es sorozattal válaszoltak, és a hajrában is hullámzóan alakult az eredmény. 

A Veszprém végül kilenc találattal nyert.

A hazaiak legeredményesebb játékosa Danyiil Siskarjov és Andreas Nilsson volt hat-hat góllal.

Szerdán játszották: THW Kiel (német) – MOL-Pick Szeged 33-28 (18-15). Továbbjutott a THW Kiel kettős győzelemmel, 66-56-os összesítéssel. 


Fotó: MTI/ Vasvári Tamás


Jegyzőkönyv

Kézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Telekom Veszprém – Vardar Szkopje (északmacedón) 39-30 (20-15). Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 80-57-es összesítéssel.

Veszprém, zárt kapuk mögött, vezette: Marín, García Serradilla (spanyolok)

Veszprém: Cupara – Siskarjov 6, Jahja 3, B. Blagotinsek, Borozan 2, A. Nilsson 6, Manaszkov 2, cserék: Coralles (kapus), Ligetvári, Nenadics 3, Moraes 3, Tönnesen 4, Strlek 5, Maqueda 3, Lukács P., Mahé 2.

Vardar: Risztovszki – Georgievszki 3, Cupic 4, Gadza 2, Sztojlov 5, Dissinger 1, Gyibirov 5, cserék: Kizih (kapus), Sevaljevics 5, Walczak 2, Vekic 2, Jotic, Kalaras, Jagurinovszki 1, Dimitrovszki.

Lövések/gólok: 59/39, illetve 52/30.

Gólok hétméteresből: 1/1, illetve 3/3

Kiállítások: 2, illetve 8 perc.

A negyeddöntőben

* Nantes (francia) – Telekom Veszprém

* THW Kiel (német) – PSG Handball (francia)

* Aalborg Handbold (dán) – Flensburg (német)

* Meskov Breszt (fehérorosz) – Barcelona (spanyol)

Az első mérkőzéseket május 12-én és 13-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik meg.