2020. július 4., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Iskolákat, osztályokat várnak

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által a Gyermekek tevékenységének támogatása című pályázaton a Székely Játékok sikeresen vett részt a Játszva tanulni és tanítani! című projektjével. Ennek megvalósítására várják iskolák, osztályok jelentkezését december 6-áig. A részt vevő osztályok egy-egy társasjátékot kapnak ajándékba.

A pályázat célja és egyben mottója is: Játszva tanulni és tanítani! A pályázatban azt vállalták fel, hogy a székelyföldi (Hargita, Kovászna, Maros megyei) magyar iskolákat megkeresve társasjáték-bemutatót és társasjátékozást tartanak 6-10 éves, I-IV. osztályos gyerekek számára. A csapatjáték élménye által több alkalmas közösségi játék szervezésével erősíteni szeretnék a régióban, minimum 2800 gyermekben az önismeretet, a csapatszellemet, az együttműködést, hogy ezáltal kapcsolatokat építsenek és erősítsék is. A különböző Székely társasjátékokat használva ugyanakkor a helyi értékeket és hagyományokat is céljuk tudatosítani. Azon túl, hogy maradandó, jó élményt nyújtanak a játékok révén, a projekt segít abban a kezdeményezésükben is, hogy a gyerekek időnként társasjátékozzanak akár otthon, akár az iskolában. 

A programon részt vevő osztályok egy-egy társasjátékot kapnak ajándékba. Erre a programra várják iskolák, osztályok jelentkezését december 6-ig az alábbi elérhetőségeken: mobil: 0744-539-915; e-mail: gyuritimi@gmail.com – áll Ágoston György, a Gyopár Kft. ügyvezetője és programfelelőse kézjegyével ellátott közleményben.