2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Tovább tart a szászrégeni gárda hullámvölgye.

Tovább tart a szászrégeni gárda hullámvölgye, hiszen miután az elmúlt három bajnoki fordulóban nem sikerült gólt lőniük, zsinórban veszítve el a mérkőzéseket 1-0-ra, ezúttal a sereghajtó ellen csupán egy gól nélküli döntetlenre futotta. A csapat formája aggasztó, hiszen az utóbbi négy meccsen Enyedi Adrian tanítványai egyetlen gólt sem rúgtak. Már a találkozó kezdetén jó helyzet kínálkozott a hazaiaknak: a 2. percben megszerezhették volna a vezetést, ám Truţa pontos bal oldali beívelését Solomon 3-4 méterről melléfejelte. A 4. percben Jankó távoli lövését a régeni kapuvédő könnyedén hárította. Az Avântul uralta a játékteret, tetszetősen adogatva. A 8. percben Bucin 20 méterről leadott erős lövése a felső lécen csattant, majd négy perccel később Solomon lövésénél a vendégkapus résen volt. Az első félidő végéhez közeledve az Avântul teljesítménye nagyon gyengére sikeredett, így az addig szervezetten védekező udvarhelyiek átvették a párharc irányítását.

Ennek eredményeként a 39. percben egy jobb oldali szögletet követően Jankó a tizenhatos közepéből jóval fölé bólintott, majd a 43. percben Demény szabadrúgását Pintea kapuvédő nehezen hárította. A második játékrész elején Fülöp két ízben is megszerezhette volna együttese vezető gólját: előbb a 46. percben mintegy 2 méternyiről a kapusba fejelt, majd az 54. percben kecsegtető szögből leadott lövését Demsa kapuvédő szögletre mentette. A 46. percben adódó hazai gólhelyzetre mondhatni, hogy sokkal nehezebb kihagyni, mint értékesíteni… Olykor-olykor a vendégek is támadtak, ám említésre méltó helyzetig nem jutottak. Jankó Levente volt a székelyudvarhelyi gárda legaktívabb játékosa, de az 58. percben leadott lövését a hazaiak kapusa simán elcsípte. A 63. percben D. Răzvan szabadrúgásból próbálkozik, ám a labda, kevéssel ugyan, de elkerülte a vendégkaput. A találkozó hajrájában Enyedi Adrian legénysége komoly nyomást gyakorolt Demsa kapujának előterére, s a 79. percben Solomon ajtó-ablak szituációt puskázott el: ekkor egyedül a kapussal mintegy 10-11 méterről mellélő. Az udvarhelyi együttes hősiesen védekezett, ám a szerencse is alaposan felkarolta őket, hiszen a 84. percben Truţa mintegy 13 méterről mellélő, majd a 87. percben Bucin erős lövését Demsa szögletre hárította. Noha a szászrégeniek joggal okolhatják a balszerencsét is a győzelem elmaradásáért, a csapat teljesítménye eléggé halványra sikeredett, az együttesnek nincs egy gólerős csatára.

Avântul: Pintea – Rozenfeld, Merdariu, Dan R., Stoica B. (68. Sanda), Todoran (46. Nagy), Truţa, Bucin, Covaciu, Fülöp, Solomon.

AFC Székelyudvarhely: Demsa – Veres, Voicu, Demény, Gergely T., Bálint R., Gergely (87. Dénes), Vatamaniuc, Jankó, Simon, Bálint R. (56. Molnár).