2020. augusztus 12., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Francia sikert hozott az év első két MotoGP-futama, amelyeket egyaránt Jerezben rendeztek: Fabio Quartararo ért célba elsőként a MotoGP spanyol és andalúz nagydíján is.

A Spanyol Nagydíjon aratott siker után a hétvégi Andalúz Nagydíjon is papírforma-győzelmet sejtetett, hogy Fabio Quartararo kezdett az első helyről, mellőle Vinales és Bagnaia rajtolt, míg Rossi a negyedik helyet szerezte meg az időmérőn.

A lámpák kialvását követően Quartararo élen maradt, Vinales és Rossi ment mögötte, közben az 1-es kanyarnál Binder, Oliveira és Smith kicsúszott, kezdte beszámolóját a Motorsport. Az első kör végén Vinales közel férkőzött Quartararóhoz, és előzéssel próbálkozott, de sikertelenül, sőt visszaesett a harmadik helyre. Quartararo közben egyre jobban eltávolodott az üldözőitől. A mezőny végén haladó Lecuona kicsúszott, majd a 10. körben Vinales túl szélesen vette a kanyart, így Bagnaia elment mellette. Később Miller és Morbidelli is ugyanígy tett, viszont Miller rövidesen kicsúszott a 9-es kanyarban, és feladta a versenyt. Bagnaia eközben remek tempót diktált, és megelőzte Rossit is, így a második helyen motorozott. Binder közben nagyot bukott, s bár komoly baja nem történt, fel kellett adnia a futamot. Kilenc körrel a vége előtt pedig motorhiba miatt Morbidelli, három körrel később Bagnaia is félreállt.

Az élen Quartararót már nem lehetett megfogni, csak a további helyekért folyt küzdelem. Vinales folyamatosan támadta Rossit, mígnem két körrel a vége előtt el tudott menni mellette.

Fotó: Motorsport


Eredményjelző

* MotoGP, Andalúz Nagydíj (Circuito de Jerez-Angel Nieto, 25 kör, 110.6 km): 1. Fabio Quartararo (Yamaha) 41:22.666 perc, 2. Maverick Vinales (Yamaha) +4.495, 3. Valentino Rossi (Yamaha) +5.546.

* MotoGP, Spanyol Nagydíj (Circuito de Jerez-Angel Nieto, 25 kör, 110.6 km): 1. Quartararo 41:23.796 perc, 2. Vinales +4.603, 3. Andrea Dovizioso (Ducati) +5.946.


A pontverseny állása

* versenyzők: 1. Quartararo (francia) 50 pont, 2. Vinales (spanyol) 40, 3. Dovizioso (olasz) 26.

* csapatok: 1. SIC Racing Team 61 pont, 2. Yamaha Factory Racing 56, 3. Ducati Team 33

* konstruktőrök: 1. Yamaha 50 pont, 2. Ducati 26, 3. Honda 19.