2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 10. fordulóban a kiesőjelölt Sportul otthonába látogatott az FCM Marosvásárhely, ahonnan mindhárom pontot be kellett volna gyűjtenie, hogy a bajnoki tabellán elrugaszkodjon a kiesőzónától, hiszen ezután zsinórban három nehéz ellenféllel kell mérkőznie a következő hetekben.

A 10. fordulóban a kiesőjelölt Sportul otthonába látogatott az FCM Marosvásárhely, ahonnan mindhárom pontot be kellett volna gyűjtenie, hogy a bajnoki tabellán elrugaszkodjon a kiesőzónától, hiszen ezután zsinórban három nehéz ellenféllel kell mérkőznie a következő hetekben. Ám a vásárhelyi csapat csak egy ponttal tért haza.

Az FCM nagyon gyorsan vezetést szerzett, Bumba a 3. percben a tizenhatoson kívülről leadott lövésével vette be a bukaresti kaput. A jó kezdetet viszont nem követte hasonlóan jó folytatás, az FCM lendülete kifulladt. A félidőben még előnyben volt a vendégcsapat, ám a házigazdák előtt egyre több lehetőség adódott, és ezekből egyet Curelea értékesített is a 66. percben, egy fejessel bevéve a vásárhelyi kapuba visszatért Balauru hálóját.

A mérkőzés után Selymes Tibor vezetőedző savanyúan elégedettnek mutatkozott a megszerzett ponttal. A tréner szerint a csapat erőnléte ezúttal 40 percig mutatkozott elegendőnek, amin reményei szerint a téli szünetben sikerülhet javítani, a klub célkitűzése pedig a kiesés elkerülése lehet ebben a szezonban. Nehéz sorozat vár az FCM-re, a bajnokságban majd a kupában kétszer is a galaciakkal kell megmérkőzniük, majd a Rapid és a Vaslui ellen kell helytállniuk a bajnokságban.

Sportul – FCM Marosvásárhely 1-1

FCM: Balauru – Vagner, Iencsi, D. Matei (74. Gugu), Szilágyi, Bumba, Pădureţu (60. Nicu), Ilyés, Fl. Dan, Cavalli (51. Sg. Buş), Szubotics.

Gólzápor az első két napon

17. alkalommal zörgették meg a hálókat a 10. forduló első két játéknapján a csapatok. A címesélyesek közül a Rapid és a CFR Kolozsvár egyaránt négy-négyet rámolt be kiesőjelölt ellenfeleinek, míg a Petrolul-Nagyszeben meccsen, ahol a játékvezető volt főszerepben a labdarúgók helyett, öt találat is született. A címvédő galaciak továbbra sem találják jó formájukat, ezúttal az Astra ellen csak döntetlenre voltak képesek hazai pályán.

A 10. forduló eredményei: Rapid – CS Mioveni 4-0, Oţelul – Astra 1-1, Sportul – FCM Marosvásárhely 1-1, Petrolul – Voinţa Nagyszeben 4-1, Concordia Chiajna – CFR Kolozsvár 0-4. Tegnapi lapzártánk után ért véget: U Kolozsvár – FC Brassó, FC Vaslui – Steaua. Ma játsszák: Pandurii – Gaz Metan Medgyes (18 óra, DigiSport), Ceahlăul – Dinamo (20 óra, Antena1).