2020. augusztus 4., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) a Fed-kupa budapesti fináléjához hasonlóan jövőre halasztotta a Davis-kupa madridi, novemberi döntőjét a koronavírus-járvány miatt. A magyar válogatott történelmi bemutatkozása az újjászervezett sorozat végjátékában így 2021-re marad.

„Az ITF jó döntést hozott, mert nem megnyugtató a járványügyi helyzet. A világ túl nagy ahhoz, hogy mindenhol egyszerre zajlódjon le a járvány, a tenisz pedig túl nemzetközi ahhoz, hogy minden kontinensre érvényes döntést lehessen hozni“ – értékelte a szervezéssel kapcsolatos fejleményeket a magyar szövetség főtitkára, Juhász Gábor.

A Fucsovics Márton vezette magyarok március elején 3-2-re legyőzték a belgákat a debreceni selejtezőben, ezzel jutottak be a döntőbe. A párharc nagy izgalmakat hozott, a hazaiak 1-2-es állásból fordítva, Balázs Attila és Fucsovics sikerével nyerték meg a párharcot.

A magyar válogatott 2021-ben a világ legjobb együtteseivel küzdhet majd meg a 18 csapatos madridi DK-döntőben, míg a vesztes Belgium osztályozót vív a bennmaradásért. A márciusi sorsoláson Köves Gábor kapitány együttese a horvátokat és az ausztrálokat kapta ellenfélül a D csoportban.

A tavaly megreformált Davis-kupa új „időszámításának” második fináléját november 23. és 29. között rendezték volna a madridi Caja Magica komplexumban. A résztvevők közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezett, hozzájuk csatlakozott a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.


A Davis-kupa-döntő csoportjai

* A csoport: Spanyolország, Oroszország, Ecuador

* B csoport: Kanada, Üzbegisztán, Svédország

* C csoport: Franciaország, Nagy-Britannia, Csehország

* D csoport: Horvátország, Ausztrália, MAGYARORSZÁG

* E csoport: Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia

* F csoport: Szerbia, Németország, Ausztria

Találkozunk 2021-ben! – írják a döntés értesítőjéhez illusztrációként csatolt felvételen  

Fotó: Davis Cup