2020. július 11., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Közzétette a sportági szövetség a női kézilabda A osztály csoportbeosztását és bajnoki programját. Az idén kevesebb csapat nevezett be, mint a tavaly, ám ezúttal is négy csoportot alakítottak ki. Ebben a idényben az A csoportba a tavalyi hat helyett csupán öt csapat került, a C csoportba pedig hét helyett hat. A B csoportban maradt a nyolc klub, míg a D csoportban, amelyben a marosvásárhelyi CSM is található, gyakorlatilag azonos a mezőny a tavalyival, csupán annyi a különbség, hogy a nagybányai Minaur fiókcsapatának a helyét a nagybányai Marta veszi át.

Amint már korábban közölték, a bajnokság első fordulóját szeptember 7-én rendezik, amikor a marosvásárhelyi csapat hazai pályán a nagyváradi CSU ellen játszik.

A női kézilabda A osztály csoportjainak összetétele:

A csoport: Bákói Ştiinţa, Dunărea II Brăila, Galaci CSM, Karácsonkői HCF, Románvásári CSM.

B csoport: Bukaresti 181-es iskola, Bukaresti Spartac UNEFS, Danubius Călăraşi, Bukaresti CSM II, Brassói Naţional, Bukaresti CSU Ştiinţa, Konstancai CSU Neptun, Bukaresti HC Dinamo Bitcoin.

C csoport: Mioveni-i Dacia, Ploieşti-i Activ Prahova, CSU Târgovişte, CSM Târgu Jiu, Székelyudvarhelyi NKK, Naţional Râmnicu Vâlcea.

D csoport: Kisjenői Crişul, Nagybányai Marta, Marosvásárhelyi CSM, Nagyváradi CSU, Resicabányai CSU, Temesvári Universitatea.

A marosvásárhelyi CSM programja az első két bajnoki körben:

Szeptember 7.: CSM – Nagyváradi CSU

Szeptember 14.: Resicabányai CSU – CSM

Szeptember 21.: CSM – Kisjenői Crişul

Október 5.: Nagybányai Marta – CSM

Október 12.: CSM – Temesvári Universitatea

Október 19.: Nagyváradi CSU – CSM

November 2.: CSM – Resicabányai CSU

November 9.: Kisjenői Crişul – CSM

November 16.: CSM – Nagybányai Marta

November 23.: Temesvári Universitatea – CSM