2020. július 10., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nagyra értékelem azt, Vass Levente úr, ahogyan beavatkozott, és felgyorsította az Erdélyi Iskola szoborcsoport jóváhagyását, kiküszöbölve számos akadályt és a szakbizottság egyes tagjainak rosszindulatú értelmezéseit. Ez a projekt nagyon hosszú ideje elakadt, azok miatt, akik sok akadályt gördítettek elébe, ön viszont elősegítette a jóváhagyást azáltal, hogy beavatkozott, és ellensúlyozott számos érvet, amelyek ellene voltak.

Ezt a hozzáállást több okból is értékelem: nemcsak azért, mert olyan kötelezettség volt, amelyet gyakorlatba kellett ültetni, hanem azért is, mert ön magyarként olyan gesztust tett, amelyet meg kell érteniük és követniük nagyon sokaknak azok közül, akik a magyarok nevében politizálnak. Meg kell érteniük, hogy a város mindenkié, így az a gesztus dicséretes és értékelhető, amelyet az összes polgár irányába tesznek, nemcsak egy részük felé, mint ahogy sajnos az RMDSZ választott képviselői esetében történik.

A Polgármesteri Hivatal nevében köszönetet mondok ezért a gesztusért, amelyet nagyon sok politikusnak érdemes lenne követnie, akiknek meg kell érteniük, hogy ez jelenti a normalitást, és nem az a negatív példa, amelyet azoktól láthatunk, akik csak a magyarok nevében fogalmazzák meg álláspontjukat, figyelmen kívül hagyva mindent, ami multikulturális közösséget jelent.

Dr. Dorin Florea, Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármestere

(fizetett hirdetés)