2021. október 27., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Ismét kitárja kapuját a Borudvar, változatos borkínálattal, esti koncertekkel fogadja a marosvásárhelyieket. A Studium–Prospero Alapítvány és partnerei, az Erdélyi Hagyományok Háza és Világló Egyesület által szervezett esemény augusztus 26-29. között, naponta 17 órától várja vendégeit a Forradalom utca 8. szám alatti udvarban. 
A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is a hazai és magyarországi boroké lesz a főszerep, közel százféle bor közül válogathatnak a borkedvelők. Nyolc házikónál lehet minőségi palackozott bort fogyasztani, vagy elvitelre vásárolni, valamint hagyományos ízű felvágottak és kézműves sajtkülönlegességekkel várják az odalátogatókat. A borokat kizárólag a Borudvar gravírozott üvegpoharaiban lehet fogyasztani, amelyek a bejáratnál 10 lej ellenében megvásárolhatók.

Esténként, 20 órai kezdettel koncertek szórakoztatják a közönséget, csütörtökön délután pedig népi hangszerekkel ismerkedhetnek az érdeklődők:

Csütörtök

17:00-18:00 Hangszermesék – népzene- és népdalhallgatás, ismerkedés a népi hangszerekkel, az Üver zenekarral és Kásler Magdi énekessel 

20:00 Jókedvvel – a Kedves zenekar koncertje

Péntek

20:00 Üver-túra – kalandozás a népzene világában

Az Üver zenekar és Kásler Magdi énekes koncertje

21:30 Bobfolk (Fehér Csaba)

Szombat

20:00 BorFolk koncert

Vasárnap

20:00 Ez mámor / Petőfi a népzenében – az Ötödik Évszak zenekar koncertje, népzenei hangszereléssel játszott akusztikus városi zene.

A Borudvarba való belépés ingyenes, viszont a járványhelyzetre való tekintettel a rendezvényen azok vehetnek részt, akik 10 napnál régebbi oltási igazolással rendelkeznek, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, 24 óránál nem régebbi, negatív eredményű gyors antigénvizsgálat eredményével rendelkeznek, illetve akik legkevesebb 15 és legtöbb 180 napja igazoltan átestek a SARS-CoV-2-fertőzésen. 

Belépni karkötő kiváltásával lehet a rendezvény ideje alatt, a helyszínen, valamely védettségi igazolás felmutatásával. Az oltási igazolással rendelkezők a karkötőket már a rendezvény előtt, augusztus 24-25-én, 12 és 19 óra között is átvehetik a Forradalom utca 8. szám alatti udvarban. 

A rendezvény ideje alatt, naponta 18 és 20 óra között a Borudvar bejáratánál lehetőség lesz gyors antigénvizsgálat elvégzésére, amelynek ára 70 lej.

A Borudvar főtámogatói: Nemzetpolitikai Államtitkárság, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Clini-lab. (közlemény)