2020. július 12., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vasárnap késő este Kassán és Pozsonyban játszották a 75. jégkorong-világbajnokság bennmaradásért folytatott küzdelmeinek utolsó felvonását.

Vasárnap késő este Kassán és Pozsonyban játszották a 75. jégkorong-világbajnokság bennmaradásért folytatott küzdelmeinek utolsó felvonását. Tanulságképpen azt mondhatjuk, hogy a négy ország (Ausztria, Horvátország, Magyarország és Szlovénia) legjobb klubcsapatait tömörítő EBEL (Erste Bank Eishockey Liga) az idei évben mindent elbukott.

A Divízió II-ben a házigazda horvátok éppen a székely-román válogatottal szemben maradtak másodikok, míg a Divízió I-ben az ugyancsak házigazda magyarokat a döntőben az olaszok győzték le. Most további két EBEL-résztvevő (Ausztria és Szlovénia) küzdött a posztszovjet térséget képviselő két válogatottal (Fehéroroszország és Lettország).

Már az is meglepetés volt, hogy a kieséses szakaszban a lettek kikaptak a szlovénektől, de kiderült, hogy tavaly – a magyarok kárára – feljutott exjugoszlávok nem bírják ezt az iramot és vasárnap este sima vereséget könyvelhettek el a beloruszoktól.

A másik találkozón Ausztria ugyancsak minden remény nélkül kapott ki a csoportkörben igencsak peches lettektől.

Eredmények a play-out-ban:

Szlovénia – Lettország 5-2 (0-0, 3-0, 2-2)

Fehéroroszország – Ausztria 7-2 (3-0, 2-0, 2-2)

Ausztria – Szlovénia 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)

Fehéroroszország – Lettország 3-6 (1-3, 1-1, 1-2)

Szlovénia – Fehéroroszország 1-7 (0-2, 1-3, 0-2)

Lettország – Ausztria 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

A kieséses szakasz végeredménye:

1. Lettország 6 pont

2. Fehéroroszország 6 pont

3. Ausztria 3 pont

4. Szlovénia 3 pont

(a sorrendben az egymás elleni mérkőzések eredménye számít)