2020. augusztus 13., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

BC Mureş – Steaua 87-98


Szomorú véget ért a BC Mureş eddigi legjobb szezonja kedden este: a marosvásárhelyiek elvesztették a negyeddöntős párbaj harmadik mérkőzését is a Steaua ellen, így maradtak a végső rangsorban is az alapszakasz végén már bebiztosított 5. helyen.

A találkozó előtt a vendégek megköszönték a kupadöntő négyes tornáján kapott lelátói segítséget, Szalkay József klubelnök pedig az árva gyerekek javára összegyűjtött adományokat adta át a megyei önkormányzat képviseletében megjelent Pokorny Lászlónak.

Az ünnepélyes pillanatokat azonban nem kísérte gálaelőadás a tulajdonképpeni főszereplők részéről. A hazai csapat végig alárendelt szerepet játszott a mérkőzésen, az összpontosítás egyik fokmérőjének számító szabaddobásoknak például szinte a felét kihagyták. Eleve tudott volt, hogy a palánk alatt pokoli nehéz felvenni a harcot a bukarestiekkel, ami ezúttal is bejött, azonban most a vendégek a szokottnál jobb hatásfokkal dobták a triplákat is. Így az első két meccset a jobb távoli hatásfokkal szorossá tevő vásárhelyi csapat csak lépést tartani igyekezhetett az ellenféllel. De míg a hazaiaknál tetten érhető volt, hogy a játékosok java része fejben már vakációzott, a végére már a vendégek sem akartak megalázó különbséget tenni az eredményjelzőre – Căruţaşu például kevéssel a lefújás előtt zavartalanul kosárra törhetett volna, ehelyett hátrapasszolt.

Az alapszakasz lezárása óta zsinórban elvesztett öt mérkőzés révén rossz benyomással zárult a klub eddigi legjobb idénye, melyben a csapat tisztességgel helytállt a Balkán Ligában, premierként bejutott a kupadöntőbe, és az 5. helyen zárta a bajnokságot. Az utóbb elvesztett meccseken vitán felül erősebb ellenfelektől kapott ki az együttes, ami nem szégyen, de jobb harci szellemmel fűszerezve sokat javított volna a benyomáson.

BC Mureş – Steaua 87-98 (19-25, 24-26, 21-29, 23-18)

A hazai pontszerzők: Forte 21 (3), Mladenovics 19 (2), Straight 19 (3), Cooley 16 (2), Căpuşan 6, Dumitru 3 (1), Lăpuşte 3, játszott még Pora.

Búcsútalálkozó a szurkolókkal

A BC Mureş közleménye szerint a klub vezetősége búcsútalálkozót szervez a csapat tagjai, szakvezetése, valamint a szurkolók és a sajtó képviselői között ma 19 órai kezdettel a Mureş Mallban található La Liga étteremben. A helyszínen megvásárolhatók lesznek a csapat tagjai által viseltekkel azonos minőségű eredeti Ancada mezek, három névvel feliratozva a csapat legkedveltebb játékosai közül: Cooley, Forte és Mladenovics, különböző méretekben.