2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szombaton este 9 órától az I. ligás labdarúgó-bajnokság következő fordulójában a marosvásárhelyi FCM a Bajnokok Ligájában szereplő galaci Oţelult fogadja.

Szombaton este 9 órától az I. ligás labdarúgó-bajnokság következő fordulójában a marosvásárhelyi FCM a Bajnokok Ligájában szereplő galaci Oţelult fogadja. S bár a hazai pálya némi előnyt jelenthet, a szurkolók ezúttal semmi jóra nem számíthatnak, hiszen az FCM tíz alapjátékosa különböző okok miatt nem léphet a gyepre. A mérkőzés előzeteseként tegnap délben Selymes Tibor vezetőedző rövid sajtótájékoztatót tartott.

Az FCM élére álló új edzőnek nemcsak azzal kell szembenéznie, hogy a Ioan Ovidiu Sabăutól örökölt együttes csapatjátéka több mérkőzésen át sántított, hanem a bajnokság egyik legfontosabb találkozóját pótjátékosokkal, illetve a második vonalban szereplő fiatalokkal kell majd lejátszania. Vasilache, Astafei, D. Matei, Ghionea, Cavalli sérülés miatt nem tud pályára lépni, Illyés, Subotic és Szilágyi figyelmeztetők miatti büntetésüket töltik, míg Issa Ba és Jamal családi okokra hivatkozva marad távol a szombati mérkőzéstől. Topic influenzás lett, és mivel az utóbbi időben nem játszott, még nincs igazán formában, így kérdéses az ő szerepeltetése is. A fiatal keretből Török és Bungărdean állt a „nagy” csapat mellé, de ők még nem állnak I. ligás szinten – hallhattuk a szomorú helyzetképet.

A szombati ellenfélről Selymes Tibor elmondta, a Manchesterrel való mérkőzésen 60 percig sikerült derekasan helytállniuk, homogén, jól felkészült játékosokkal rendelkező csapat, azonban a szintkülönbség meglátszott. Hazai szinten a galaciak szép teljesítményt értek el. Az FCM előnyére válhat, hogy az Oţelul játékosai nehéz mérkőzés után, fáradtan jönnek hozzánk, de nem biztos, hogy ezt kamatoztatni tudják a játékban. Attól függ, hogy milyen összeállításban lépnek a galaciak pályára. Nagyon fontos, hogy most minél több pontot nyerjen a bajnokságban az FCM, hogy elkerülje a kiesést. A Románia-kupa-mérkőzésig még erősödhet a csapat, így ott is igyekeznek derekasan helytállni – mondta az edző.

A Népújság arra volt kíváncsi, hogy miként sikerül összehangoltabb játékot produkálnia az FCM-nek, hiszen az utóbbi mérkőzéseken ennek a hiánya okozta leginkább a gyenge teljesítményt.

– Összjátékról nem beszélhetünk, amikor öt játékost ki kell cserélni. Rövid távon lehetetlen összekovácsolni a csapatot, ehhez legalább 10 mérkőzést kell játszani ugyanazzal a kerettel. Van elképzelésem, hogyan lehetne felépíteni az FCM-et, de csak február-márciusban látható majd javulás e téren. Addig, remélem, olyan játékot tudunk felmutatni, amivel elkerülhetjük a kiesőzónát – mondta többek között Selymes Tibor.