2020. szeptember 26., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A kilencedik játéknap keretében a bajnoki rangsort három pont előnnyel vezető szászrégeni gárda a középmezőnyben tanyázó zilahiakat fogadta. A látottak alapján nem vitás: a régeniek hullámvölgybe kerültek!

A kilencedik játéknap keretében a bajnoki rangsort három pont előnnyel vezető szászrégeni gárda a középmezőnyben tanyázó zilahiakat fogadta. A látottak alapján nem vitás: a régeniek hullámvölgybe kerültek! A mérkőzés 7. percében Fülöp veszélyesen ívelt be jobb oldalról, ám a pöttyös kevéssel ugyan, de elkerülte Chiş kapuját. Három perccel később Bucin közel állt a vezető gólhoz, ám kemény, 20 méterről leadott lövése a felső lécen csattant. A jó replikát nyújtó vendégek a 19. percben megszerezték a vezetést: ekkor Neicu pontos jobb oldali beívelését Surducan a hatos vonalán megszelídítette, s könnyedén küldte Husar hálójába, 0-1. A hidegzuhanyt követően a házigazdák többet támadtak, Enyedi Adrian legénységében megvolt az akarat, ám az első játékrész hajrájáig nem dolgoztak ki egyetlen említésre méltó helyzetet sem. Az egygólos előny tudatában a zilahi együttes fegyelmezetten védekezett, s alkalomadtán ígéretes támadásokat vezetett, ám ezek zöme nem jelentett különösebb veszélyt Husar kapujának előterében. A régeniek kitartó, ám legtöbbször kaotikus akciói a 40. percben egyenlítő gólt eredményeztek: ekkor Sorlea remek ütemű jobb oldali beadása Truţához került, aki a hatos vonaláról a kapufa alá bombázott. A 43. percben Bucin 23 méterről leadott szabadrúgása jócskán fölé szállt. A második játékrész nem bővelkedett kapujelenetekben, az összecsapás eléggé unalmas volt. A vendégek támadásai kidolgozottak és veszélyesek voltak. Kihasználva a hazai védelem megingását a 63. percben a vendégek ismét előnyhöz jutnak: ekkor Balan zavartalanul tört be a tizenhatos bal oldalán, s közelről kilőtte a kapu bal alsó sarkát, 1-2. Noha a lecke úgymond fel volt adva, a csoport éllovasa eléggé halvány teljesítményt nyújtott. Sorlea és Bucin egyébként dícséretre méltó igyekezete ellenére, képtelenek voltak igazi veszélybe sodorni Chis kapuját. Az Avântul egyetlen említésre méltó második félidőbeli gólhelyzete a 70. perc eseménye volt, amikor Fülöp közelről fejelhetett kapura, ám a vendégek hálóőre résen volt. A mérkőzés végéhez közeledve az Avântul többet támadott, ám a vendégcsapat magabiztosan védekezett, így az eredmény nem változott. Ezzel a régeniek elszenvedték első vereségüket hazai környezetben, azonban a vereségtől eltekintve, az Avântul játéka már négy forduló óta aggasztóan gyenge! Stoica Vili hiánya óriási űrt képez a régenieknél, ám a csapattársak a közeljövőben nem számíthatnak Stoica játékára, mivel az együttes vezéregyéniségének még nem kevesebb mint tíz forduló idejére szól a felfüggesztése. Úgy tűnik, a szászrégeniek egyre nehezebben viselik az éllovasra nehezülő nyomást, hiszen míg az elmúlt pontvadászatokban Enyedi Adrian együttese a tabella középmezőnyében tanyázott, s ennélfogva nem voltak túlzott elvárások, a jelenlegi helyzet egészen más...
Avântul Szászrégen: Husar – Suciu, Merdariu, Rozenfeld, Truţa, Opriceana, Luca, Sorlea, Bucin, Fülöp, Nagy (57. Zsigmond).
FC Zilah: Chis – Maior, Jula, Surducan, Neicu, Lung, Stanciu, Sabou, Gorga, Danila, Balan.
Játékvezetők: Titii Andrei – Cirlea Gabriel (mindketten Nagyszeben), Duma Ioan (Medgyes).