2020. november 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

ismét rangos nemzetközi elismerésben részesült

Idén ismét elismerően értékelte a MOL tevékenységét a rangos Dow Jones fenntarthatósági index. A nemzetközi indexet évente hirdetik ki, és ez már az ötödik alkalom, hogy a MOL bekerül a felsorolásba. 

A rangsor külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat. Ebben a kategóriában a MOL az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10%-ban szerepel. Ezenkívül a Dow Jones indexe megerősíti, hogy  MOL továbbra is élen jár a kelet-közép-európai vállalatok között a fenntarthatóság területén. A MOL a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából.

„Büszkék vagyunk arra, hogy fenntarthatósági erőfeszítéseink elismeréseként ismét bekerültünk a rangos Dow Jones fenntarthatósági világindexbe. Fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előrelépni. Az indexbe való bekerülés elismerés minden munkatársunknak és partnerünknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a MOL transzformációjához az alacsony karbonkibocsátású világ felé vezető úton” – mondta Simola József, a MOL-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A DJSI index olyan vállalatokat tesz rangsorba, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítást (ESG) folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul. DJSI-tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak e szempontok szerint.


A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy budapesti központú integrált nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országban van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogénipari tapasztalat támogatja. Jelenleg kilenc országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.