2022. augusztus 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Motoros Mikulások Marosvásárhelyen

Mostanában nagyon leleményesek a Mikulások. Nem csak rénszarvas vagy ló húzta szánon, hanem az enyhe télhez igazodva motorkerékpáron érkeznek, a gyermekek örömére, merthogy a zsákjuk mindig rejt valami finomságot. December 5-én Csittszentivánon jártak, 18-án Marosvásárhelyen várják a gyermekeket. Igaz, más-más csapatról van szó.


December 5-én Csittszentivánon jártak Fotó: Balogh JudithKétszáz csomag lelt gazdára Csittszentivánon

December 5-én tizenkét Mikulás ült motorkerékpárra, hogy elvigyék az ajándékokat a helyi gyermekeknek, és meglepetést szerezzenek nekik. Várható volt a csodálkozás a falu díszvilágításban pompázó központjában, amikor nagy robajjal megjelentek a motoros Mikulások, méghozzá nem üres kézzel, hanem tele puttonnyal. Nagy volt az öröm, hiszen kétszáz gyermek kapott csomagot – nyilatkozta Gálfi Csaba Zalán főszervező. 

A gyerekek édességcsomagjait a mezőpaniti önkormányzat biztosította. 

Az adventi hangulathoz – mondta a szervező – a helyi vásár és az adventi koncert is hozzátartozik. A Csittszentivánért Fejlesztési Egyesület sikeresen pályázott a mezőpaniti önkormányzatnál, így megszervezték a helyi vásárt is, ahol termelők és kézművesek élelmiszert, kézműves tárgyakat, ékszert, házi készítésű krémeket, házi kenyeret kínáltak. 

A rendezvényt a helyi vállalkozók is támogatták. Az idei adventi koncerten a Titán zenekar lépett fel. 

Marosvásárhelyre szombaton érkeznek a motoros Mikulások

December 18-án 16 órakor Marosvásárhelyen a Színház téri karácsonyfánál gyülekeznek a motoros Mikulások. Ide élmény lesz kimenni kisebb és nagyobb gyermekeknek, hiszen közös fotózásra is lesz lehetőség. A Mikulások arra számítanak, hogy azok a gyermekek, akiknek otthon bőséggel van édességük, a rászoruló gyermekeknek is szánnak belőle, elviszik a Mikulásoknak, s ők az összegyűjtött finomságokat elszállítják azoknak, akiknek nincs. 

A Motoros Mikulás akciót Kacsó Bodó Csaba második alkalommal szervezi meg Marosvásárhelyen. Elmondta: örvendenek, hogy mások is jónak találták az ötletet, és településükön motorra ültették a Mikulásokat. 

– Azon túlmenően, hogy látványos a rendezvény, a kisgyermekeket arra szeretnénk ösztönözni, hogy a saját javaikat megosszák másokkal. Ne mind a tíz csokoládét ők egyék meg, hanem abból a tízből adjanak másnak is, s ezt a Mikulás segítségével juttassák el a nélkülöző gyermekeknek –– fogalmazott Kacsó Bodó Csaba, aki leszögezte: idén édességet gyűjtenek a nélkülöző gyermekeknek. Az adományozó gyermekekről sem feledkeznek meg, ők cukorkát kapnak a Mikulástól. Tehát érdemes kimenni a Színház térre!

A motoros Mikulások 17.45 óráig tartózkodnak a Színház téren, innen a Promenada Mall–City Mall–Vár sétány–November 7. negyed–főtér útvonalon haladnak végig a városon.