2019. április 21., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Különleges eseményre kerül sor a hét végén Marosvásárhelyen,

ahol – az ország más városaihoz hasonlóan, turnészerű sorozat keretében – zenei tehetségkutatót szerveznek fogyatékkal élők számára. 

A szervező United by Music Románia alapítvány tehetségkutató versenyt hirdetett fogyatékkal élő, zenében tehetséges fiatalok számára. A résztvevők közül azok, akiket a zsűri kiválaszt, lehetőséget kapnak arra, hogy zenei karrierjük kibontakozzon, mentorokat kapnak, szakmai oktatásban fognak részesülni. A tehetségkutató kiírása szerint mindegyik versenyző egy zeneszámot fog előadni egyénileg: hangszeren, énekelve, vagy énekelve és hangszerkísérettel. A zenei műfaj szabadon választható.

A hazai szervezetnek az a célja, hogy egy-két éven belül olyan, fogyatékkal élőkből álló zenekarokat menedzselhessen, amelyek a színpadról elbűvölik a közönséget, ahol nem különül el a fogyatékkal élők és az egészséges emberek világa, hanem csupán az élmény, a zene létezik, amely összeköt. Amint vallják, ennek érdekében indították el a tehetségkutató versenyt is: azért, hogy rátaláljanak azokra az embe-rekre, akikkel ezt a célt elérhetik.

A marosvásárhelyi eseményre a Rózsák tere 13. szám alatt, a Spectrum Színházban kerül sor december 7-én, pénteken. A nyilvános meghallgatás 17 órától veszi kezdetét, a rendezvény 19.30 órától, a kézdivásárhelyi The Crazy Plumbers rockabilly-zenekar koncertjével és eredményhirdetéssel zárul. Az eseményre a belépés díjtalan.