2022. augusztus 13., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Maros Művészegyüttes az Ábelt mutatta be

Idén április 21–24. között tartották meg Nagyváradon az Erdélyi Magyar Hivatásos Néptáncegyüttesek Találkozóját. A fesztivál négy napja alatt hat hivatásos néptáncegyüttes lépett közönség elé a Szigligeti Színház nagytermében.

A találkozót április 21-én délután néptáncos flashmobbal (villámcsődülettel) nyitották meg Nagyvárad főtéren, ezt követően a Nagyvárad Táncegyüttes előadásával kezdődött a programsorozat. A Maros Művészegyüttes április 22-én, pénteken délelőtt a Tamási Áron-emlékév előtt tisztelgő Ábel című táncjátékát mutatta be. A produkció a tánc és a szó erejével kelti életre a Tamási-trilógia Ábelét, gondolatisága középpontjában a székelység, az igazság, a lélek tisztasága áll.

A 16. találkozón a házigazda Nagyvárad Táncegyüttes és a Maros Művészegyüttes mellett a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, az Udvarhely Néptáncműhely, a Háromszék Táncegyüttes és a Bekecs Néptáncszínház mutatta be műsorát.

A fesztivált támogatták: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Táncművészek Szövetsége, Bihar Megyei Tanács, Partner Drinks Kft., Continental Hotel.