2020. február 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nem hivatalos, de szinte bizonyosra vehető információk szerint – hiszen sem a klub nem kommunikál már hetek óta, de a sportági szövetség sajtó iránti nyitottsága is erősen megkérdőjelezhető – a Marosvásárhelyi CSM férfi-kosárlabdacsapata visszalépett az országos bajnokság B értékcsoportjából, és egy szinte kizárólagosan ifjúsági játékosokból álló együttessel az 1. ligában kíván részt venni, amelyet az idéntől szerveznek meg újra.

Az anyagi háttér nélkül maradt együttes elvesztette legjobb játékosait, Sánta Piteşti-re, Engi-Rosenfeld Nagyszebenbe, Borşa és Kilyén Zsilvásárhelyre igazoltak, Bölöni és Steff helyzete (utóbbi csak az év vége felé épül fel teljesen sérüléséből) egyelőre bizonytalan. Játékosok híján a csapat csak az 1. ligát vállalja, ami azt jelenti, hogy 15 év után először fordul elő ismét, hogy a marosvásárhelyi felnőtt férfi-kosárlabdacsapat nem vesz részt az élvonalbeli bajnokságban. Mindezt azzal a kockázattal, hogy a szövetség 10 ezer euróra bünteti majd a klubot a beiratkozás utáni visszalépés miatt.

Az 1. liga mezőnye, lebonyolítási rendje és programja még ismeretlen, a bajnokság várhatóan október második felében kezdődik. 

Kilyén (j1) Zsilvásárhelyen, Sánta (b1) Piteşti-en folytatja, Marosvásárhelynek pedig 15 év után először nem lesz csapata az ország első osztályú bajnokságában. 

Fotó: Nagy Tibor