2021. január 22., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A címvédő Győri Audi ETO KC 17 góllal győzött a SCM Râmnicu Vâlcea otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, vasárnap. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 46 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és öt döntetlen a mérlegük.
A norvég Veronica Kristiansen és Silje Solberg vezérletével remekül kezdett a Győr, amely 9-4-re vezetett a 14. percben, amikor a Vâlcea először időt kért. Solberg az első negyedórában 11 román lövésből hetet kivédett, erre alapozva csapata tovább növelte a különbséget. A folytatásban is nőtt a magabiztosan, lendületesen kézilabdázó ETO előnye, így a szünetben már 19-12-re vezetett.
Alig több mint két perccel a második félidő kezdete után Florentin Pera vezetőedző ismét időt kért, mert a meccs során először tízgólos hátrányba került a csapata, ám a kiválóan védekező és gyors ellenakciókat vezető Győr lendületét nem tudta megtörni. Ebben az időszakban Fodor Csenge volt a győriek gólfelelőse, majd Danyi Gábor a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy minden játékosa lehetőséghez jusson. Bár ez néhány percre lefékezte az ETO-t, a magyar együttes a hajrában ismét növelte előnyét, és végül a vártnál is simábban, 17 találattal nyert.
Eredmény, csoportkör, 10. forduló, B csoport: SCM Râmnicu Vâlcea – Győri Audi ETO KC 20-37 (12-19).
A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc góllal. Silje Solberg 48, a helyére beállt francia Amandine Leynaud 43 százalékos védési hatékonysággal zárt.
A két csapat 18. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a 11. győri győzelem.

A magyar csapat védekezésben is hatékony munkát végzett. Fotó: Pro Sport