2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

 Az elmúlt hetekben nemcsak a Forgatag szervezőit, hanem a közvéleményt is gyakran foglalkoztatta a VII. Vásárhelyi Forgatag fő helyszínének kérdése. 

A rendezvény szervezőinek tájékoztatása szerint sikerült pontot tenni az elhúzódó folyamat végére, ugyanis aláírták az együttműködési megállapodást a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal képviselőivel – olvasható a szerkesztőségünkbe eljutatott közleményben. 

 „Gyakorlatilag alig több mint egy hét választ el minket a marosvásárhelyi magyarság legnagyobb szabású ünnepségétől, emiatt az elmúlt egy héten több alkalommal is egyeztettem Makkai Gergely alpolgármesterrel a rendezvény fő helyszínének ügyében. Ma reggel pedig – vélhetően ennek is köszönhetően – aláírtuk a megállapodást, amelynek értelmében idén is a Liget és a vár ad otthont a Vásárhelyi Forgatag programjainak” – mondta Portik Vilmos főszervező. 

A hetedik Vásárhelyi Forgatag augusztus 23-25. között a Szféra kortárs művészeti tér programkavalkádjával hangolja a marosvásárhelyieket az egyhetes ünneplésre, majd augusztus 26-án a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, valamint a Magyar Állami Operaház nagyszabású előadásaival veszi kezdetét a rendezvény, amely szeptember 1-jéig tart. 

 „Távlatokban gondolkodva ezt az újra és újra felmerülő bizonytalansági tényezőt ki kell küszöbölni, mert így sem kiszámíthatóság, sem tervezhetőség nincs a rendezvénnyel kapcsolatban. Meggyőződésünk, hogy a városról és a Forgatagról kialakult képnek sem tesz jót” – tette hozzá Portik Vilmos. 

 „Összeköt minket” szlogennel, minden eddiginél színesebb összművészeti programokkal igazi közösséget kovácsolni Marosvásárhelyen – ezt fogalmazták meg célul a szervezők az idén.

Fotó: Karácsonyi Zsigmond (archív)