2020. november 30., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Napról napra romlik a járványmutató megyénkben, már a hét elejéhez képest is sokat változott a közigazgatási egységek besorolása, ezzel együtt az oktatási intézmények működése is.

A megyei katasztrófavédelmi bizottság csütörtöki 33. számú döntése szerint a megyében 62 település zöld, 30 sárga, 10 pedig vörös besorolást kapott. A nyilvántartás szerint még zöld besorolású Erdőszentgyörgy polgármestere már aznap délután jelezte közösségi oldalán, hogy a kisváros is sárga jelzésű települések közé került. Míg hétfőn a bizottság hét települést sorolt a vörös övezetbe, csütörtökön ez a szám már elérte a tízet: Marosvásárhely mellett főleg a szomszédos településeket találjuk itt, mint Nyárádtő, Koronka, Jedd, Maroskeresztúr, Marosszentkirály, Marosszentgyörgy és Marosszentanna, de ebbe a besorolásba került a távolabb eső Marosludas és Kozmatelke is.

A bizottság 34. számú csütörtöki határozata az oktatási intézmények működési besorolását határozta meg, itt nyolc közigazgatási egység iskoláinak besorolása változott: Marosludason át kellett állni az online oktatásra, Alsóidecs és Mezőméhes sárga övezetbe került, úgy ahogyan Magyarbükkös, Mezőszentkirály, Nagyernye, Erdőszentgyörgy, Mezőmadaras is, bár ez utóbbi községek a bizottság 33. számú határozatában még a zöld övezetben szerepelnek! 

Erdőszentgyörgyön négy osztályt érint közvetlenül a vegyes oktatásra való áttérés, de a városhoz tartozó Bözödöt is

Fotó: Facebook.com/Csibi Attila Zoltán