2021. április 11., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az Erdélyi Magyar Televízió a kereszténység legnagyobb ünnepe alkalmából különleges húsvéti műsorkínálattal várja nézőit a képernyők elé.  Nagyszombaton az ünnepi zenés műsorokkal kedveskednek a nézőknek, 16:40-től és 18:15-től a Maros Művészegyüttes előadásaival, majd este 8 órától a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia Barokk zene nagyböjt idején című koncertjével hangolódhatunk a feltámadás ünnepére. 

Húsvét vasárnapján 12 órától a Bárka műsorban Sajó Norbert az erdélyi történelmi egyházak püspökeivel a Krisztus feltámadását megelőző testi-lelki szenvedésről beszélget. Délután fél 2-től az Üzenet szeretettel műsor ünnepi különkiadását követhetik, ahol a zenés jókívánságok mellett számtalan kedves, vicces meglepetésre is számíthatnak a nézők. Délután 5 órától a Pszichotrillákban dr. Kádár Annamária és Badics Petra arra hívják fel a figyelmet, hogy fontos átgondolnunk, miről is szól egy ünnep, és ezt hogyan tudjuk a rohanás mellett teljes mélységében megélni. 

17:30-tól a Hitélet húsvéti kiadásában arról beszélget Balázs Attila műsorvezető Kiss Urlich jezsuita szerzetessel, hogy miként változtatja meg a krízishelyzetbe kerülő ember életét a húsvéti történet üzenete. A szomorú, csalódott, félelemmel élő tanítványoknak azt adja, amire a leginkább szükségük van: békességet, ami az újrakezdéshez elengedhetetlen.

Délután 6-tól a Kultúrcsepp különkiadását sugározzák, amelyben Kányádi Orsolya műsorvezető Visky Andrással és Tompa Gáborral beszélget Pilinszky János születésének 100. évfordulója kapcsán a költő életútjáról, munkásságáról. 

Az Erdély TV legújabb műsorának, a Mesterfogásnak a premierje este 8 órától lesz, amelynek első részében Böjte Csaba ferences szerzetes mesél hivatásának kevésbé ismert oldalairól. 

Az ünnepi műsorokat követhetik az Erdélyi Magyar Televízióban, illetve a televíziós premiereket követően elérhetők lesznek a televízió YouTube-csatornáján is. Kellemes tévénézést, és áldott ünnepeket!