2022. május 20., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

80 milliárd lejes beruházással, a közeljövőben mintegy 3,5 kilométeres hosszúságú csatornahálózat-fejlesztés indulhat Nyárádszeredában.

80 milliárd lejes beruházással, a közeljövőben mintegy 3,5 kilométeres hosszúságú csatornahálózat-fejlesztés indulhat Nyárádszeredában.
A Regionális Fejlesztési Minisztérium a napokban hagyta jóvá a Nyárád-szeredai Polgármesteri Hivatal előtanulmányát a szentannai és demeterfalvi csatornahálózat bővítésére.
Tóth Sándor alpolgármester közölte, a beruházás révén a nyárádszeredai csatornahálózat 100%-os lefedettségű lesz, azaz minden nyárádszeredai lakás számára hozzáférhetővé teszik a korszerű szolgáltatást. Mint mondta, a fejlesztés keretében a már meglévő csatornarendszert is bekötik a kapukig ott, ahol ez eddig nem történt meg.
A tényleges munkálatok elkezdéséig azonban még sok feltételnek kell teljesülnie: az elvi jóváhagyást követően a hivatalnak ki kell írnia a közbeszerzési eljárást, a munkálatokat elnyerő cégnek pedig ki kell dolgoznia a beruházás technikai és kivitelezési tanulmányait.
A szakértők szerint a csatornahálózat kiterjesztése nyomán a tavaly elkészült víztisztító állomás eléri a feldolgozó kapacitásának 100%-át, így a további esetleges csatornarendszer-bővítés az állomás fejlesztését is szükségessé teszi. A támogatás elnyerése jelentős részben az RMDSZ kormányzati jelenlétének és támogatásának köszönhető.