2020. február 20., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bár zárt kapus lesz az október 15-ei román–norvég Európa-bajnoki selejtező mérkőzés az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi döntése értelmében, mégis lesznek szurkolói a hazai együttesnek: vasárnapig már mintegy tizenkétezer kiskorú belépési igénylését regisztrálták a hazai föderációnál.

Az UEFA már korábban módosította a zárt kapus büntetésre vonatkozó szabályozását, ennek értelmében a 14 év alatti gyerekek kísérővel helyet foglalhatnak a lelátón. Tíz gyerekkel legfeljebb egy nagykorú tekintheti meg a helyszínen a mérkőzést. Óvodások, iskolások, de gyerek labdarúgócsoportok/csapatok jelentkezését is elfogadják. Hasonló esetre már volt példa a Partizan Belgrád Európa-ligás mérkőzésén is, amikor az AZ Alkmaar elleni meccsen (2-2) húszezer gyerek buzdította a házigazdákat a helyszínen. Hasonlóképpen a Honvéd elleni selejtező találkozón történt rendbontások miatt megbüntették a CSU Craiovát, az AEK Athén elleni hazai összecsapáson mintegy háromezer kiskorú szurkolt neki a lelátókon.

A Románia – Norvégia mérkőzést október 15-én 21.45 órai kezdettel játsszák. Előtte a román csapat a Feröer szigetek otthonában vendégszerepel október 12-én, szombaton 19 órai kezdettel.

Fotó: Pro Sport


A román keret

* kapusok: Ciprian Tătăruşanu (Lyon), Florin Niţă (Prágai Sparta), Ionuţ Radu (Genoa)

* hátvédek: Romario Benzar (Lecce), Vasile Mogoş (Cremonese), Vlad Chiricheş (Sassuolo), Adrian Rus (MOL Fehérvár), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Dragoş Grigore (Ludogorec), Alin Toşca (Gazişehir Gaziantep), Nicuşor Bancu (CSU Craiova)

* középpályások: Răzvan Marin (Ajax Amsterdam), Mihai Bordeianu (Kolozsvári CFR), Alexandru Cicâldău (CSU Craiova), Dan Nistor (Bukaresti Dinamo), Paul Anton (Krilja Szovjetov), Ciprian Deac (Kolozsvári CFR), Nicolae Stanciu (Prágai Slavia), Ianis Hagi (Genk), Alexandru Mitriţă (New York City FC), Florinel Coman (FCSB)

* támadók: Claudiu Keşerü (Ludogorec), George Puşcaş (Reading), Florin Andone (Galatasaray)