2021. szeptember 26., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az önök 2011. 09. 01-i számában a „Megszüntetnék a visszaéléseket” a médiától átvett cikkre vagyunk kénytelenek válaszolni.

Az önök 2011. 09. 01-i számában a „Megszüntetnék a visszaéléseket” a médiától átvett cikkre vagyunk kénytelenek válaszolni. A cikk hangneme és amit sugallni akar, túlmegy az igazság és józanság minden elképzelhető határán, és akkor még nem is beszéltünk a méltányosságról és jóérzésről, amivel illene írni a forradalmárokról.

1992-ben a forradalmárok egyezményt írtak alá a kormánnyal, hogy létrehozzák a forradalmárok államtitkárságát. Mindkét fél egyenlő beleszólási joggal rendelkezett, ami elég jól működött 2003-ig, amikor a 760/2003-as törvényrendelettel a kormány felrúgta az egyezményt és a forradalmárok mellőzésével új államtitkárt nevezett ki.

Akkor kezdődött a forradalmárok megalázása, kálváriája, és megkezdődött egy médiakampány, amely arra irányul, hogy semmibe vegye a 341/2004-es törvényt és leértékelje az 1989-es forradalmat. Ha nem úgy lenne, akkor miért nem ingyenes a gyógyszer azóta, miért tett kezet a kormány 2005-ben arra a sok millió dollárra, amit külföld adott a forradalmároknak és amit kimondottan a hősök utódainak javára fordítottunk. A forradalmárok hosszas kérlelésére sem következett be semmilyen változás, majd mégis éhségsztrájkkal, de sikerült kierőszakolni 7 magas rangú tisztviselő kinevezését, akik arra voltak hivatottak és főleg fizetve 2004-től, hogy kiiktassák az álforradalmárokat.

Vajon nem szándékosság húzódik meg a dolog mögött? Esetleg csak hanyagság, vagy isten őrizz, a 7 magas rangú hiányos szakmai tudású tisztviselő, akiket a kormány nevezett ki? Mi nem várunk semmilyen választ, de azt feltétlenül tudni akarjuk, mit vétett az a csecsemő, akinek az édesapját a gazember kommunisták 1989. december 21-én agyonlőtték, amiért kiállt az emberi szabadságért és méltóságért. Mi úgy érezzük, hogy pont azoktól ered ez a kampány, akik 1989-ben az ágy alatt kuksoltak, mert nincs és nem volt bennük emberi becsület és büszkeség, csak szolgalelkűség és ingyenélőség, és most visszabőgik a kommunista diktatúrát. Nem lehet ezt szó nélkül hagyni, mert Tamás Éva is 1989. december 21-én született és forradalmi igazolvánnyal rendelkezik.

Császár W. Zoltán elnök

 

Szerk. megj. A közhelyszerű mondás, az „akinek nem inge, ne vegye magára” jut eszünkbe. A hírügynökségi tudósítás, amit a forradalmárok sérelmeznek, a kormányfő álláspontját, kijelentéseit ismertette. Ezt a válaszcikket tehát inkább a fő tisztségviselőknek és a helyzetet részletező médiának kellett volna címeznie a December 21. Egyesület marosvásárhelyi elnökének.