2021. szeptember 22., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

 Ezerkétszáz lufi várta hétfőn a szovátai apróságokat: az idei tanévnyitó Szovátán is ünnepet jelentett, ugyanis több év küzdelmes munkájának gyümölcsét, a város új óvodáját és bölcsődéjét avatták fel és adták át. Az ország egyik legnagyobb óvodája és bölcsődéje 300 gyerek befogadására alkalmas, ugyanakkor az elmúlt években épített egyik legnagyobb közintézmény Szovátán.

 Szováta önkormányzata óriási megvalósításként tekint az épületre, hiszen több mint tíz éve kezdték el állami alapokból megépíteni, azonban finanszírozási problémák miatt a kivitelezési folyamat többször is elakadt, mígnem 2016-ban a város időszerűsítette a tervet, amelynek megvalósítására 2017-ben nyert támogatást az országos településfejlesztési program keretében. A 11 millió lejes beruházás kivitelezését először az építőcégek hiánya lehetetlenítette el, a tavaly pedig a koronavírus-járvány nehezítette meg. Az akadályokat legyőzve végül ez év júliusára felépült és elkészült az óvoda, így mindenki nagy örömére a város kisgyerekei egy impozáns, korszerűen felszerelt épületben kezdhették meg a 2021–2022-es tanévet.

„Kívánjuk, hogy a benne dolgozó óvodapedagógusoknak és dadusoknak legyen erejük, energiájuk, jó egészségük és motivációjuk eleget tenni küldetésüknek, töltsék meg élettel, tudással és szeretettel a termeket, amelyekben jól érezhetik magukat a gyermekek. Szépítgessék otthonukként az épületet, és gondozzák családjukként ezt a közösséget!” – üzente közösségi oldalán az önkormányzat, míg Fülöp László Zsolt polgármester így fogalmazott: „Örömmel tölt el, hogy az épület felépítését akadályozó, több éve húzódó küzdelmen és megpróbáltatásokon túljutva, ma együtt örvendhetünk ennek a hatalmas épületnek, egy megvalósult álomnak. Véleményem szerint a legfelemelőbb ünnepek egyike az, amely új tanintézmények alapításáról, avagy régiek felújításáról szól, hiszen nemzetünk fennmaradásának záloga a minőségi oktatás. Ezúton is köszönetet mondok mindenkinek, aki támogatásával hozzájárult ahhoz, hogy ma ünnepelve itt állhassunk. Ez az épület továbbá annak is a jele, hogy csak azt nem tudjuk megvalósítani, amit nem akarunk.”