2020. július 8., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Zárt kapuk mögött rendezik meg szerdán a címvédő Ferencváros és ősi riválisa, az Újpest összecsapását; a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott rangadóval a két csapat a lejátszott mérkőzéseket tekintve utoléri a mezőnyt.

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően a zöld-fehérek már folytatták szereplésüket, ugyanis szombaton pótolták a Debrecen ellen az első fordulóból elhalasztott találkozójukat. Szerhij Rebrov együttese ugyan korán hátrányba került a Groupama Arénában, de Sigér Dávid duplájának köszönhetően fordított, és otthon tartotta a három pontot.

A listavezető FTC ezzel hat pontra növelte előnyét a második MOL Fehérvár FC-vel szemben, és ha a derbin is diadalmaskodna, akkor már-már látótávolságon kívülre kerülne.

Ez lesz a két ősi rivális 228. bajnoki mérkőzése, az eddigi találkozókon 104 ferencvárosi győzelem és 62 döntetlen mellett 61 alkalommal nyertek a lila-fehérek, a gólkülönbség pedig 422–314 a zöld-fehérek javára.

A két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzését október 19-én rendezték, a Groupama Arénában 19 ezer néző előtt Franck Boli gólja döntött a hazaiak javára.

A Szusza Ferenc Stadionban 21 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Fotó: Goal.com