2021. november 27., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Elhozták az első két helyet a BBTE közgazdász diákjai a pécsi menedzsmentversenyről

A kolozsvári BBTE magyar tagozatos közgazdász diákcsapatainak győzelmével és második helyével zárult a jelenléti formában megszervezett I. pécsi menedzsment esettanulmányi verseny, amely helyezések a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatának 21 éves történelmében már a 100. nemzetközi esettanulmány-versenyen elért dobogós helyezést jelentik. 


A Codex csapatA versenyre 2021. október 16-18. között került sor a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán. Témáját egy ingatlankezelő vállalat szolgáltatta. A Kárpát-medencei online selejtezőt sikeresen teljesítő tizenkét csapatnak 30 óra állt rendelkezésére megoldani a vállalat gazdasági problémáját. A vállalat egy adatközpontot akart létesíteni Magyarországon, és a csapattagok környezetvédelmi, technológiai, pénzügyi és menedzsmentproblémákra kellett választ adjanak megoldásukkal. 

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét három csapat képviselte, az online selejtezőn mindhárman bejutottak a top 12-be:

* A Codex csapat: Bereczki Lilla-Katinka (marketing, III. év), Kovács Dorottya (menedzsment, III. év), Pelger Ivett-Petra (vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év) és Szép Hunor (vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év). 

* A Cryptex csapat: Apetroae Lucas-Matteo (gazdasági informatika, III. év), Ábrahám Andrea Tekla (gazdasági informatika, III. év), Kovács Alpár-Botond (menedzsment, III. év) és Martonos Magor-Tamás (gazdasági informatika, III. év).

* A Stonks csapat: Réti Dávid-Árpád (menedzsment, III. év), Székely Csaba (menedzsment, III. év), Tófalvi Nóra (menedzsment, III. év) és Veres Andor (menedzsment, III. év).

Két kolozsvári csapat az elődöntős csoportok megnyerésével jutott a verseny döntőjébe, ahol az első helyezést a Codex, míg a második helyezést a Cryptex csapat szerezte meg.

A kolozsvári csapatok felkészítő tanárai: dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely.


A Cryptex csapatA verseny dobogósai:

1. díj: Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

2. díj: Babeş–Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

3. díj: Pécsi Tudományegyetem.

(A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának közleménye)


A BBTE versenyzői