2020. augusztus 10., hétfő

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A sportolni vágyókra is gondoltak a szovátai Medve-tó Napok szervezői, a háromnapos városünnepen számos rendezvényre jelentkezhettek azok, akik mozogni szerettek volna.

Pénteken teniszbemutatónak és a felső tagozatos diákok kézilabdaturnéjának örülhettek a sportolók, szombaton kosárlabda-bajnokságra nevezhettek be háromfős csapatok, a középiskola sporttermében rendezett tornát a Bocsok nyerték meg. Szovátai apa-fiú páros nyerte azt a lábtenisztornát, amelyet az S. Illyés Lajos iskola sporttermében rendeztek, a dobogó legfelső fokára Birtalan Levente és Bence került. Ugyancsak szombaton a városi sporttelepen taekwondobemutatót tartott a helyi Sasok csapata és Máté Miklós edző, harcos, a nézők alaptechnikákat, formagyakorlatokat, törést és kardforgatást nézhettek végig a városban már húsz éve jelen levő sport népszerűsítőjén.

A legnépszerűbb sportszámnak a kispályás foci bizonyult. Fotó: Gligor Róbert László


Szombaton reggel 9 órakor kezdetét vette a Barátság-kupáért kiírt és tavaly útjára indított kispályás labdarúgótorna is: míg tavaly hat helyi csapat vett részt, idén öt helyi mellett egy baráti társaság is érkezett a budapesti 13. kerületből, a Pajtás FC, amelynek keretében két szovátai származású játékos is helyet kapott. Fábián Róbert szervező örömmel nyilatkozott arról, hogy sikerült baleset nélkül lezárni a tornát, amelynek lényege a barátság építése is, ezért remélik, hogy az anyaországiak gyakrabban ellátogatnak majd Szovátára.

A döntőben a Lendület büntetőrúgásokkal legyőzte a 30+ csapatát, a harmadik helyen a Brescia végzett, őket a Pajtás FC, majd az Akarat és az Újfiúk követték. A tornagyőztes vándorkupát vihetett el, amelyet egy évig őrizhet, és amely tíz év múlva már dokumentumértékű lesz – nyilatkozta lapunknak a városi sportélet egyik irányítója, Fábián Róbert.

A kedvezőtlen időjárásra való tekintettel az erős emberek vetélkedője az idén elmaradt, helyette autós ügyességi versenynek örülhettek az ünneplők. A Transylvania Cruising által szervezett vetélkedőn nyolc autós állt rajthoz, a sáros, vizes akadálypályán parkolásban, driftelésben és akadálykerülésben mérték össze tudásukat. A leggyorsabban Sándor Szilárd teljesítette a feladatokat, őt az egyetlen női versenyző, Gavrila Izabella követte, a harmadik Fazakas Tamás lett.