2021. november 27., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Nap mint nap több vállalkozó hirdeti, hogy tűzifát árul, amit házhoz is szállít. Kiterjedt ez a piac, hiszen nőtt a kereslet és kínálat egyaránt. Ezzel semmi baj, hiszen egyre többen térnek rá a fafűtésre, mert sokkal gazdaságosabb, mint a gázfűtés.


Nap mint nap több vállalkozó hirdeti, hogy tűzifát árul, amit házhoz is szállít. Kiterjedt ez a piac, hiszen nőtt a kereslet és kínálat egyaránt. Ezzel semmi baj, hiszen egyre többen térnek rá a fafűtésre, mert sokkal gazdaságosabb, mint a gázfűtés. Akik fáskazánt vagy jó hatásfokú, korszerű kályhát vásároltak, 1000-1200 lejes költséggel átvészelik a telet úgy, hogy az egész lakásban jó meleg van. E hónap elején azonban panasz érkezett a szerkesztőségbe, amit november 8-án közzé is tettünk lapunk hasábjain. Olvasónk azt nehezményezte, hogy az a személy, akitől megrendelte a fát, becsapta, és nem is kevéssel, hanem 5 űrméter fával szállított kevesebbet, aminek az ára 475 lej.

Jobban figyeljenek a tűzifa átvételekor!

Az olvasói levél közzététele lavinát indított el. Egyrészt azért, mert naponta többen hívtak telefonon, és közölték: őket is becsapták. A módszer ugyanaz volt. Este érkezett a teherkocsi, amikor nem látható jól, hogy mennyi fával van megrakva. A fát hirtelenjében ledobálták az udvarra, a vásárló jóhiszeműen kifizette a megrendelt mennyiséget, s amikor felrakta és újra megmérte, kiderült, hogy a kifizetett famennyiség nincs meg. A megrendelők ekkor már hiába reklamáltak a szállítónak, mert már késő, mert már fizettek. Azonban ezt sem számlával, sem nyugtával nem tudják igazolni. Mert nem adtak nekik. Így „hivatalosan” sem lehet reklamálni.

Azt tanácsoljuk a vásárlóknak, hogy csak nappal, figyelmesen, a lehető legpontosabb mérést követően vegyék át a tűzifát, s csak akkor fizessenek, ha elismervényt kapnak róla. Ellenkező esetben még arra sincs esélyük, hogy panaszuk elhihető legyen.

A tűzifaárusok is korrektségre intenek

Miután a szóban forgó panasz megjelent az újságban, az egyik tűzifa-kereskedő is jelentkezett azzal a kéréssel, pontosítsunk: nem minden faárus csapja be a klienseket. Van, aki tisztességesen, számla kíséretében szállítja le a megrendelt mennyiséget és a helyszínen megméri azt.

Ez a pontosítás helyénvaló, hiszen nem minden faárus csaló, szélhámos. Csakhogy a pontosítás bejelentése után további csalásra utaló észrevételek is érkeztek, amiből kiderült, hogy nem csak egy szállító szegte meg a szavát és vitt kevesebb fát, hanem több is.

– Kérjük, írják meg az újságban, hogy az emberek figyeljenek oda, mérjék meg a fát, mert mi is tudunk róla, hogy a konkurens cégek becsapják az embereket. S ez valamennyi tűzifaárusnak rontja a hitelét – mondta az egyik cég képviselője.

Levélíró panaszosunk arra kért, fedjük fel az apróhirdetés mögött álló személy kilétét. Ezt nem tettük meg, hiszen sem egyik, sem másik fél állítását nem tudtuk igazolni. Tény, hogy a panaszosunk az írás megjelenését követően visszakapta azt az összeget, amivel megkárosították. Tehát, akinek vaj van a fején, az tudja, s ha szemernyi jóérzés van benne, akkor jóvá is teszi.