2020. szeptember 24., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

• Kalmár Zsolt két góllal segítette a Dunaszerdahely labdarúgócsapatát a Rózsahegy elleni 3-2-es hazai bajnoki győzelemhez. A szlovák Fortuna Liga hatodik fordulójában a magyar válogatott középpályás az 53. és az 59. percben talált be úgy, hogy a házigazdák már emberhátrányban futballoztak. Kalmár mellett a nemzeti csapatban múlt héten bemutatkozott Schäfer András is végig a pályán volt.

Gólöröm az egyik Kalmár-gól után Dunaszerdahelyen

Fotó: DAC


• Az FC Barcelona labdarúgóklubnál az új szezonban is Lionel Messi tölti be a csapatkapitányi tisztet. Az argentin csatár egy félidőt játszott a katalán együttes szombat esti edzőmérkőzésén. A távozási szándékát hosszú huzavona után megváltoztató Messi az első negyvenöt percben szerepelt – ezúttal is csapatkapitányként – a harmadosztályú Gimnástic de Tarragona ellen, amelyet 3-1-re győzött le a La Liga legutóbbi idényének ezüstérmese. A Barca góljait Dembélé, Griezmann és Coutinho szerezte. Az edzőmérkőzést azért szervezték, mert az Elche elleni, első fordulós bajnoki meccsét elhalasztották, mivel a Barcelona augusztusban szerepelt a Bajnokok Ligája végküzdelmeiben.

• Már megérkezett Milánóba Arturo Vidal, az FC Barcelonától búcsúzó középpályás, aki az Internazionale labdarúgója lesz, miután a katalán együttes új vezetőedzője, a holland Ronald Koeman nem tartott rá igényt. A chilei futballista mindenben megállapodott az olasz klub vezetésével, és már csak az aláírása hiányzik a szerződésről. A bónuszokon felül Vidal évi fizetése 6 millió euró lesz, a megállapodás pedig 2022-ig szól, további egyéves hosszabbítás lehetőségével.

• Frank Rijkaardot nemet mondott a felkérésre, hogy legyen a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 57 éves szakember azzal indokolta döntését, hogy edzőként nem szeretne visszatérni a profi futball világába. Legutóbbi megbízatása végén, 2013-ban – amikor menesztették Szaúd-Arábia válogatottjának éléről – már bejelentette, hogy nincs több ambíciója edzőként tevékenykedni. Az egykor kiváló futballista 1998 és 2000 között már irányította a holland nemzeti együttest, majd a Sparta Rotterdam, az FC Barcelona és a Galatasaray vezetőedzője volt. A katalánokkal a spanyol bajnokságot kétszer, a Bajnokok Ligáját egyszer nyerte meg.