2022. szeptember 24., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Kortárs magyar fotóművészeti kiállítás
Ma délután 5 órától a Bernády Ház emeleti galériájában nyílik meg a Kortárs magyar fotóművészet 2010 elnevezésű vándortárlat, amely Budapestet és a Felvidéket követően Erdélyben is az érdeklődők elé kerül. A kiállítók között népszerű helyi fotósok nevével is találkozhatunk, ugyanakkor a Kárpát-medence több más fényképészétől is bemutatnak munkákat. A MAFOSZ, illetve a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus rendezte kiállítás 59 szerző 76 művét vonultatja fel. Méltatóik a megnyitón Bálint Zsigmond fotóművész és Nagy Miklós Kund művészeti író.

Rendkívüli KZST-est
A Kemény Zsigmond Társaság ma délután 6 órakor a Kultúrpalota nagytermében a Liszt-emlékév keretében tart összejövetelt, melyen a 200 éve született nagy muzsikusra emlékezik. Liszt Ferenc alakjáról, életművéről Selmeczi György zeneszerző beszél. Közreműködik Molnár Tünde orgonán, ifj. Csíky Boldizsár zongorán, Csíky Borka Boglárka gordonkán – zongorán kíséri Andrada Stoica –, illetve Kele Brigitta, a Kolozsvári Magyar Opera magánénekese. Az Állami Filharmónia Vegyes Karát Vasile Cazan vezényli.

Festészeti kiállítás
Csütörtökön délután 6 órától a Philothea Klubban (Kossuth utca 2. szám) Simonfi Éva festményeiből nyílik kiállítás.

Az utolsó csata
Beder Tibor Az utolsó csata című könyvét mutatják be csütörtökön délután 6 órától a nyárádszeredai művelődési otthonban.