2021. augusztus 3., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A marosvásárhelyi Máltai Segélyszolgálat tevékenységének két fontos része van: „A hit megtartása és a rászorulók megsegítése”


A marosvásárhelyi Máltai Segélyszolgálat tevékenységének két fontos része van: „A hit megtartása és a rászorulók megsegítése”, ahogy ezt ezer éve megfogalmazták a máltai-lovagok.

Pünkösdi időszakban a szervezet tagjai még jobban figyelnek a szegényekre, szenvedőkre, segítik őket, és gyakorolják a hitet.

Idén hatodik alkalommal szervezték meg a gyalogszeres csíksomlyói zarándoklatot idősebb és fiatal máltai-tagok részvételével. Útjukon a nyárádmentiek és székelyföldiek egyaránt szeretettel fogadták a keresztet vivő csoportot, mely két kilométerenként megállt és imádkozott. Megható volt Nyárádmagyarós határában a találkozás azzal a roma családdal, mely háláját fejezte ki azért, hogy tavaly beteg fiukért imádkoztak a máltai zarándokok. A fiú azóta meggyógyult.

A zarándoklattal egy időben Tulit Victoria máltai vezető és alulírott részt vett Sepsiszentgyörgyön az ottani szervezet fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen. Az ünnepség díszvendége őméltósága Fra' Matthew Festing volt, a Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere Rómából.

A Krisztus Király római katolikus templomban tartott hálaadó szentmise után találkoztunk a többi romániai máltai szervezet tagjaival. Jó volt látni, hogy szerte az országban sok önzetlen, hívő ember van, aki nemes feladatokat végez.

Ahogy Puskás Bálint Zoltán máltai lovag, a romániai szeretetszolgálat alapítója Teréz anyát idézve mondta: pénzzel nem lehet megfizetni azt a sok gondoskodást, szeretetet, melyet a máltaiak nyújtanak szenvedő embertársaiknak.

Őméltósága, a nagymester találkozott Traian Băsescu államelnökkel, aki elismerése jeléül kitüntette a Máltai Segélyszolgálatot.

Gratulálunk a sepsiszentgyörgyieknek az elért eredményekért, és köszönjük a szíves vendéglátást.

Pünkösd szombatján a marosvásárhelyi máltaiak egy csoportja részt vett a csíksomlyói búcsún.

Tövissi Éva máltai-tag